Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği 30 Nisanda

Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği 30 Nisanda başlıyor -Şenliğin bu yılki teması "özgürlük" olacak


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) tarafından düzenlenen 20. Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği 30 Nisanda başlayacak.
     Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ABT tarafından 1994 yılında 6 lisenin katılımıyla başlatılan ve bugüne kadar aralıksız devam eden Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliğine bu yıl 32 okul katılacak.
     Bu yıl Türkiye genelinden 76 okul Tiyatro Şenliğine katılmak için başvuru yaptı. ABT sanatçıları tarafından oluşturulan ön kurul incelemesi sonucu 32 okul şenliğe katılmaya hak kazandı. Her yıl farklı bir tema ile başlayan şenliğin bu yılki teması ise "özgürlük" olarak belirlendi.
     Şenlikte okulların oyunlarını sahneleyecekleri tarihin belirlemesine yönelik kura çekimi Belediye Kültür Salonunda gerçekleşti.
     Kura çekimi öncesinde konuşan ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan, Liselerarası Tiyatro Şenliğinin 20. yılına ulaştığını belirterek, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak sanatın içinde olmaktan mutluluk duyduklarını, belediyenin yaptığı çalışmaların kendilerini daha da güçlendirdiğini ifade etti.
     Şenliğe, Antalyanın yanı sıra İzmir, İstanbul, Konya, Diyarbakır, Sivas, Eskişehir, Bursa, Adana, Kocaeli, Hatay ve Batmandan okullar katılacak. Şenlik 30 Nisan Salı günü açılış korteji ve TED Antalya Kolejinin Haldun Dormen tarafından kaleme alınan, "Kantocu" adlı oyun ile başlayacak.
     20. Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği, 14 Haziran Cuma akşamı Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonunda yapılacak Kapanış ve Ödül Töreniyle sona erecek. Ücretsiz izlenebilecek Tiyatro Festival davetiyeleri ABT bilet gişelerinden temin edilebilecek.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği 30 Nisanda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER