Litvanyalı hemşire Müslüman oldu

Litvanyalı hemşire Müslüman oldu -İngilterede Türk genciyle nişanlanan Litvanyalı hemşire, Simav ilçesinde Müslüman olup Nehir adını aldı


KÜTAHYA (A.A) - İngilterede yaşayan ve yaklaşık 4 yıl önce bir Türk genciyle tanışıp nişanlanan Litvanyalı hemşire, Kütahyanın Simav ilçesinde düzenlenen ihtida töreninde Müslüman olup Nehir adını aldı.
     Litvanyalı Neringa Ozolaitenin (34) İslamiyeti seçmesi dolayısıyla Simav Müftülüğünde ihtida töreni yapıldı.
     İlçe Müftüsü Yakup Yüksel, şahitler huzurunda gerçekleştirilen törende, İslam dininin genel prensiplerini anlattıktan sonra Ozolaiteye, Müslüman olup olmak istemediğini sordu.
     Daha önce Hristiyanlığın Katolik mezhebine bağlı olan Ozolaite, Evet dedikten sonra Yükselin yardımıyla Kelime-i Şehadet getirdi.
     Nehir adını alan Ozolaiteye, Yüksel tarafından ihtida belgesi, Kuran-ı Kerim ve mealiyle dini bilgiler içeren kitaplar verildi.
    
     -Müslüman olduğum için huzurlu ve mutluyum-
    
     Ozolaite, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam dinini kendi isteğiyle seçtiğini söyleyerek, Müslüman olduğum için huzurlu ve mutluyum dedi.
     Serkan Koruk da Simava bağlı Göl köyü nüfusuna kayıtlı olduğunu ifade ederek, Ozolaite ile yaklaşık 4 yıl önce İngilterenin Worcester kentinde tanıştıklarını bildirdi.
     Kendisinin oto galericiliği yaptığını, nişanlısının ise bir sağlık kuruluşunda çalıştığını belirten Koruk, şöyle konuştu:
     Bir gün camiye namaz kılmaya gidiyordum. Bana, Kendini nasıl hissediyorsun- diye sordu. Ben de Müslümanlığın farklı bir şey olduğunu söyledim. Ona abdest almayı öğrettim. Abdest aldıktan sonra, Çok rahatladım, kuş gibi oldum dedi. Türkiyeye geldiğimizde, Hasan Barış hocamız ona Müslümanlığı anlattı. Nişanlım, Müslüman olmak istediğini söyleyince Simav Müftülüğüne başvurduk.
     Koruk, nişanlısıyla gelecek yıl Simavda nikah kıydırıp evleneceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Litvanyalı hemşire Müslüman oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER