Lodosta soba zehirlenmelerine son verdiği iddiası

Lodosta soba zehirlenmelerine son verdiği iddiası -Bandırmalı kolonya üretimi yapan Mehmet Bozkurt, bacalara atık teneke parçalarından yaptığı farklı bir sistemle lodoslu havalarda soba zehirlenmelerinin önüne geçtiğini ileri sürdü


BALIKESİR (A.A) - Bandırmalı kolonya üretimi yapan Mehmet Bozkurt, bacalara atık teneke parçalarından yaptığı farklı bir sistemle lodoslu havalarda soba zehirlenmelerinin önüne geçtiğini ileri sürdü.
     Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erdeke bağlı Tatlısu köyündeki evinin bacasında atık teneke parçalarından oluşturduğu sistem sayesinde, lodosun estiği dönemlerde sobanın bulunduğu odaya dumanın girmesine olanak bulunmadığını söyledi.
     Bu sisteme paralel olarak sobasına bağladığı vanalarla havanın, içeriden değil, dışarıdan alındığını belirten Bozkurt, Rüzgarın yönüne göre yer değiştiren teneke plakalar, rüzgar ne yöne doğru esiyorsa o yönün açık kısmını kapatıyor. İki ayrı boru sistemiyle dışarıdan içeriye hava akışını sağladım. Bu sistemle zehirlenmek tarih oldu. Sobamın yanmasında dışarıdan aldığım hava önemli rol oynuyor. Lodoslu havalarda büyük bir güven sağlayan bu sistemi, herkese öneriyorum diye konuştu.
     Lodosun bulunduğu köyde çok etkili olduğunu ifade eden Bozkurt, Yeni sistem sayesinde lodosun oluşturduğu tehlike ve zehirlenmeleri yaşamıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Lodosta soba zehirlenmelerine son verdiği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER