Lojistik Günü

Lojistik Günü -UND Başkanı Nuhoğlu: -"Avrupada uluslararası taşıma yapan en büyük filolardan biriyiz ve 8 milyar dolarlık gelirimiz var"


KAYSERİ (A.A) - Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu, "Avrupada uluslararası taşıma yapan en büyük filolardan biriyiz ve 8 milyar dolar gelirimiz var" dedi.
     Çetin, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksek Okulu tarafından Lojistik Günü dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiyenin lojistikte kendisini geliştirmesi gerektiğini söyledi.
     Hem doğudan batıya hem de kuzeyden güneye inanılmaz bir mal akışı olduğuna dikkati çeken Çetin, şöyle devam etti:
     "Son 10 yılla ilgili bir durum analizi yaptık. 400 bin olan ihraç seferimiz 1 buçuk milyon ihraç seferine çıktı. Türkiyeden 77 ülkeye doğrudan taşıma yapıyoruz. Avrupada uluslararası taşıma yapan en büyük filolardan biriyiz ve 8 milyar dolar gelirimiz var. Bu sene 160 milyar doları geçeceğiz. 2023 hedefimiz 500 milyar dolar. Biz diyoruz ki 17. büyük ekonomiyiz, 2023te ilk 10un içinde bir ekonomi olmaya doğru gidiyoruz. Burada da kendimize hedef koyduk. Nasıl iki sene önce 39. sıradan 27. sıraya yükseldiysek, burada da hedefimiz 15. sıra."
     Ankara Lojistik Üssü Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hakan Bezginli ise lojistiğin dünyada en çok tercih edilen 10 meslek arasında olduğunu söyledi.
     Dünya lojistiğinde Almanyanın birinci sırada olduğunu, Türkiyenin ise otuzlu sıralardan yukarılara doğru ciddi bir çıkış yaptığını belirten Bezginli, " Türkiyenin ciddi bir lojistik potansiyeli var. Türkiye jeolojik konumu sayesinde bir çıkış varış aynı zamanda bir transit geçiş noktasıdır. Avrasya ülkelerinde malların giriş çıkışında merkezi bir konumdadır. Hükümetimizin 2023 yılı için koyduğu hedef 500 milyar dolar. Bu çok iddialı bir rakam ama bizler gerçekleşeceğinden eminiz. Çünkü rakamlar ve çalışmalar onu gösteriyor" diye konuştu.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: Orhan Canbulatel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER