LPG sektörüne eğitim semineri

LPG sektörüne eğitim semineri


MERSİN (A.A) - Kimya Mühendisleri Odası Güney Bölgesi ve Mersin Şubesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Tarsusta LPG sektöründe çalışanlara eğitim semineri verileceği bildirildi.
     TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Güney Bölge Şubesi 2. Başkanı İsa Ünlükurt, yaptığı yazılı açıklamada, EPDKnın 25 Mart 2006 tarih ve 26119 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim Yönetmeliği ile TMMOB Kimya Mühendisleri Odasına verdiği yetki ile kanunda bahsi geçen yetkili personellere (pompacı, tüp dağıtım personeli, tanker şoförü) 28 Ağustos günü Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Salonunda eğitim semineri vereceklerini belirtti.
     Söz konusu sektör çalışanlarının cezai duruma düşmemek ve belirtilen yüksek miktarlardaki cezaları ödememek için ilgili kuruluşlardaki personellerin bu eğitime katılmalarının önem arz ettiğini ifade eden Ünlükurt, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Güney Bölge Şubesi olarak 2006 yılından bu yana yaptıkları eğitimlerde 2 bin 287 tüpçü, bin 218 pompacı, 293 tanker şoförü ve 53 dolum personeline LPG eğitimi vererek sertifikalandırdıklarını vurguladı.
     Ünlükurt, Tarsus ve çevresinde LPG sektöründe çalışanların düzenledikleri eğitim seminerine katılarak, sertifika sahibi olmaları çağrısında bulundu.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber LPG sektörüne eğitim semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER