Lüleburgaz Belediye Başkanı Halebak:

Lüleburgaz Belediye Başkanı Halebak: -Sabahları birbirimize güler yüzle günaydın demek bile birçok sorunu çözecektir


KIRKLARELİ (A.A) - Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Sabahları birbirimize güler yüzle günaydın demek bile birçok sorunu çözecektir dedi.
     Lüleburgaz Belediyesince kentte yaşayanlar arasındaki iletişimi arttırmak amacıyla Ata İş Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Halebak, günümüzde insanlar arasındaki hoşgörünün azaldığını söyledi.
     Toplumda yaşanan bazı olayların hoşgörü eksikliğinden kaynaklandığını belirten Halebak, Sabahları birbirimize güler yüzle günaydın demek bile birçok sorunu çözecektir. Günaydın demenin maliyeti yok, en azından bunu yapalım. Biz, görevimizi en iyi şekilde yaparak hoş görülü olmaya çalışıyoruz. Ayrıca, dünyada hep doğu ve batı medeniyetlerinden bahsedilir. Bence bunların üçüncüsü Anadolu. İnsanlar binlerce yıldır buradan geçti ve kendi medeniyetlerinde izler bıraktı. Anadolu, doğu ile batı arasındaki bu çatışma denen şeyin sentezini yaptı. Yunus Emreyi düşünün. Hititler gibi büyük medeniyetler burada doğdu. Antik Yunan dediğimiz medeniyet Anadolunun Ege kıyılarında gelişti. Para burada bulundu. Dünyada 50 milyon insanın ölmesine sebep olan birinci ve ikinci dünya savaşlarını batı çıkardı. Bugünkü savaşların arkasında onların menfaatleri var. Tüm bu olanlara karşı Anadolu hoşgörüsünü sürdürmüştür ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Tolga Ayan / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Lüleburgaz Belediye Başkanı Halebak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER