Maçın ardından

Maçın ardından -Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Sağlam: Adaptasyon sorunumuzu atlattığımızda gerçek kalitemizi ortaya çıkaracağız -Orduspor Teknik Direktörü Cuper: Takımın performansından genel olarak memnunum


MERSİN (A.A) - Spor Toto Süper Ligde karşılaşan Mersin İdmanyurdu ve Orduspor golsüz biten maçtan birer puanla ayrıldı.
     Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, tüm Türkiyenin mübarek Ramazan Bayramını kutladı.
     Rakiplerinin maç boyunca planladıkları gibi bir performans ve oyun stili sergilediğini anlatan Sağlam, özellikle rakipleri gibi duran toplarda sıkıntı yaşadıklarına dikkati çekerek, Defansta da bazı sıkıntılar yaşadık. Bunlara rağmen gole çevirebileceğimiz pozisyonlar da vardı. Ama bugün yaşanan sıkıntıların önemli bölümünde oyuncularımızın eksik olması da etkili oldu. Neredeyse takımın yarısı eksikti. Belirli oranda da adaptasyon sorunumuz var. Adaptasyon sorunumuzu atlattığımızda gerçek kalitemizi ortaya çıkaracağız dedi.
     Çoğu takım gibi kendilerinin de adaptasyon sorunu yaşadığını dile getiren Sağlam, şunları kaydetti:
     Bunun en büyük nedeni Slovenya kampı. Yurt dışında istediğimiz maçları yapamadık. Konsantrasyonu yüksek olan maçların olmaması adaptasyonun gerilemesine neden oldu. Eğer mevcut durum önümüzdeki süreçte de devam ederse, bir çok hocanın yurt dışı kamplarına ihtiyaç duyacağını sanmıyorum. Bu seneki yurt dışında yaptığımız çalışmaları ülkemizde de yapabiliriz.
     Futbolculardan Ergin Keleş ise, sezonun ilk maçına kendi evlerinde çıkmaları nedeniyle, 3 puan alarak lige iyi başlamayı arzu ettiklerini, ancak istedikleri sonuca ulaşamadıkları için üzgün olduklarını söyledi.
     Takımdaki bazı eksiklerin giderilmesiyle daha iyi bir görüntü vereceklerine inandığını ifade eden Keleş, 3. bölgede yeterince top bulunduramadık. Bunda benim hatalarım da var. Eğer ileriye daha fazla top taşıyabilseydim, sonuç daha farklı olabilirdi diye konuştu.
     Futbolculardan Mustafa Sarp da, kaliteli bir takıma karşı 3 puan alarak lige iyi başlamak istemelerine rağmen başarılı olamadıklarını, ancak önümüzdeki süreçte daha iyi bir futbol oynayabilen takım haline geleceklerini vurguladı.
    
     -Orduspor-
    
     Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper de, ilk yarıda daha iyi bir oyun sergilediklerini, sadece son toplarda sıkıntı yaşadıklarını bildirdi.
     İkinci yarıda, ilk yarıya göre kötü bir oyun oynadıklarını dile getiren Cuper, Ama takımın performansından genel olarak memnunum değerlendirmesinde bulundu.
     Futbolculardan Abdülkadir Kayalı sıcak havaya rağmen, üst düzey iki takımın kaliteli oyun sergilediğini belirterek, galibiyete yakın olan tarafın kendileri olduğunu kaydetti.
     Agustin Garcia ise maça her iki takımın da çok ciddi başladığını, maçın genelinde top hakimiyetinin kendilerinde olduğunu, sahadan 1 puan ile ayrılmalarının bile kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar / Süleyman Tıraş
     Yayıncı: Erdem Gültekin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER