Madencilik sektörü ihracatı yüzde 107 artış

Madencilik sektörü ihracatı yüzde 107 artış gösterdi


ANTALYA (A.A) - Antalya İhracatçılar Birliği, madencilik ürünlerinin ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yılın ilk iki ayında yüzde 107 artış gösterdiğini bildirdi.
     Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Baysarı, yaptığı yazılı açıklamada, madencilik ürünlerinin son bir yılda hızla yükselen ivme kazandığını belirtti.
     Antalya, Burdur ve Ispartada birlik çatısı altında hizmet veren sektörlerden madencilik ürünlerinin, ihracat rakamının en yüksek olduğu sektörler arasında ikinci sırada yer aldığını ifade eden Baysarı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Yılın ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 107 artış gösteren madencilik sektöründe üye sayımız 200ü geçmiş durumda. Yaşanan hızlı ilerlemeye paralel birliğimizce sektöre yönelik faaliyetlerimiz sıklaşmaktadır. Bu bağlamda Ispartada birliğimiz ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, bölgede faaliyet gösteren maden ve mermer sektörü firmalarının katıldığı istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda Ispartada faaliyet gösteren sektör firmaları ile bir araya gelinerek, sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü. Ayrıca 2013 yılında sektöre yönelik atılması gereken adımlar konusunda bölge firmaları ile bilgi alışverişi yapıldı
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Madencilik sektörü ihracatı yüzde 107 artış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER