Mahalleli kadınlar cami için dernek kurdu

Mahalleli kadınlar cami için dernek kurdu -Gümüşhanede 700 metre uzaklıktaki camiye özellikle kış aylarında gitmekte güçlük çeken kadınlar, yeni bir cami yaptırmak için dernek kurdu -Hasanbey Mahallesi Yeni Cami Yaptırma ve Yaşatma De


GÜMÜŞHANE (A.A) - İbrahim Özdemir - Gümüşhanede, mahallelerinden 700 metre uzaklıktaki camiye özellikle kış aylarında gitmekte güçlük çeken kadınlar, yeni bir cami yaptırmak için dernek kurdu.
     Hasanbey Mahallesi Yeni Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hülya Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hasanbey Mahallesindeki caminin, yaşadıkları Topal mevkisine 700 metre uzaklıkta olduğunu belirterek, Bulunduğumuz bölge belediye tarafından yerleşime açıldığında yapılan yeni binalar sonucu yeni bir camiye ihtiyaç doğdu dedi.
     Caminin yerinin 20 yıl önce belirlendiğini, alandaki kayalıkların Belediye Başkanı Mustafa Canlının talimatıyla kırılarak inşaata hazır hale getirildiğini ifade eden Ergün, Ancak, her nedense cami bir türlü yapılamadı. Bunun üzerine Topal mevkisinde oturan kadınları temsilen 7 kadın bir araya geldik ve yaklaşık 500 kişilik cami yatırmak için Hasanbey Mahallesi Yeni Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneğini kurduk diye konuştu.
     Dernek üye sayısının 18e ulaştığını kaydeden Ergün, Cami yapılacak alanın tapusunu aldık. En kısa zamanda toplayacağımız bağışlarla camimizi yaptıracağız. Makbuzlarımızı bastırıp yardım toplamaya başladık. Şu ana kadar 7 bin lira topladık. Camimiz, bitirilmesi halinde bin 500 kişilik nüfusa hitap edecek dedi.
     Caminin mahalleleri için ihtiyaç olduğunu belirten Ergün, Ramazan ayında teravih namazlarını camimiz olmadığı için ya kılamıyoruz ya da mahallemizde uzak olan camiye gitmek zorunda kalıyoruz. İçimizde yaşlılar da var, herkes teravih namazına gidemiyor. Hem bizlerin hem de çocuklarımızın kuran kursuna giderek dinimizi en iyi şekilde öğrenmesini istiyoruz. Yeni cami ile hem bu sorunları gidermek hem de eşlerimizin ibadetlerini daha sağlıklı şekilde yapmasını amaçlıyoruz diye konuştu.
     Ergün, camiyi yaptıracaklarına inandıklarını ifade ederek, tüm hayırseverleri cami için bağış yapmaya davet ettiklerini söyledi.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Mahalleli kadınlar cami için dernek kurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER