Mahalleye yürüyen merdivenle çıkılacak

Mahalleye yürüyen merdivenle çıkılacak -Karabük Belediyesi, kentin tepelerine kurulmuş 3 mahalleye vatandaşların daha kolay ulaşabilmesi için yürüyen merdiven yapıyor -Belediye Başkanı Vergili: -Hayatı kolaylaştırarak yaşanabilir bir


KARABÜK (A.A) - Ahmet Özler - Karabük Belediyesi, kentin tepelerine kurulmuş 3 mahalleye vatandaşların daha kolay ulaşabilmesi için yürüyen merdiven yapıyor.
     Karabükün Yenişehir, Şirinevler ve Adatepe mahallesinde yaşayanlar, yüksek tepeye kurulu mahallelerindeki evlerine ulaşmak için dik yokuşları tırmanmaktan, belediyenin yürüyen merdiven projesi sayesinde kurtulacak.
     Karabük Belediyesince bu mahallelerde yapımına başlanan 60 metre uzunluğunda ve kış şartlarında da çalışabilecek olan yürüyen merdiven, mahalle halkına evlerine rahat bir şekilde ulaşmanın keyfini yaşatacak.
    
     -Bu kente bu yaşam yakışır-
    
     Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tepelere kurulmuş ve yoğun bir yaya trafiğinin olduğu mahallelere ulaşımı kolaylaştırmak için bu tür projeler yaptıklarını söyledi.
     Daha önce bir mahalleye asansör yaptıklarını hatırlatan Vergili, şöyle konuştu:
     Yaşam standartları yüksek ancak yaşamın ucuz olduğu bir kent oluşturma çalışmalarımız var. Hayatı kolaylaştırarak, yaşanabilir bir kent hayalimizi adım adım gerçekleştiriyoruz. İnsanların refah ve hareket kolaylığı olan bir kente yaşaması gerekli. Bu doğrultuda Yenişehir, Şirinevler ve Adatepe mahallesine giden yol güzergahında bulunan tepeye kış şartlarında da çalışabilecek bir yürüyen merdiven yapıyoruz.
     İlimizdeki bu tür bütün mahallelerimize ulaşım kolaylığı sağlayan projelerimizi uygulayacağız. Bu yatırımlarımız halkımız tarafından mutlulukla karşılanıyor. Bu yatırımları siyasi bir yatırım olarak görmüyorum. Bu kente bu yaşam yakışır. Engelli ve yaşlılar içinde özel çalışmalarımız var.
     Vergili, yürüyen merdivenin yapımını en kısa sürede bitirerek, vatandaşların hizmetine sunacaklarını ifade ederek, yine yüksek bir tepede kurulu Öğlebeli Mahallesine yatay asansör kuracaklarını kaydetti.
    
     Yayıncı:Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Mahalleye yürüyen merdivenle çıkılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER