Mahkumluktan patronluğa adım atıyorlar

Mahkumluktan patronluğa adım atıyorlar -Adaletin şefkatli eli projesiyle girimcilik ve mesleki eğitimlere katılan eski 21 hükümlü, kendi iş yerini açmayı planlıyor


GAZİANTEP (A.A) - Kemal Karagöz - Gaziantepte yürütülen Adaletin şefkatli eli projesiyle girimcilik ve mesleki eğitimlere katılan eski 21 hükümlü, kendi iş yerini açmayı planlıyor.
     Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen Adaletin şefkatli eli projesiyle eski 21 hükümlüye uzman eğitmenler eşliğinde kuaförlük, çeyiz-gelinlik ve aşçılık kursları veriliyor.
     Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Koruma Kurulu Uzmanı ve Proje Koordinatörü Ali Ökçüntekle, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle eski hükümlülere istihdam alanı sağlayıp, onların suçtan arınarak normal yaşama dönmelerini sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.
     Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı koruma kurulunca, eski hükümlülere ve suçtan zarar görmüş mağdurlara yönelik çalışmaların yapıldığını belirten Ökçüntekle, şöyle konuştu:
     Bu kapsamda dezavantajlı grup olarak gördüğümüz eski hükümlüler, yaşamlarının bir kısmını Ceza İnfaz Kurumunda geçirdikleri için mesleklerini uygulama şanslarını kaybetmelerinden dolayı sıkıntı yaşayabilirler. Meslekleri olmayanları, meslek edindirme ve sonrasında iş sahibi yapma, meslekleri olanlara da mesleklerini kazandırma çalışmaları ve suça tekrar dönmemelerini sağlamak amacıyla böyle bir çalışma uygun görülmüştür. Bu kapsamda hedefimiz, eski hükümlülere istihdam kazandırarak, onların tekrar suçtan arınıp, normal yaşama dönmelerini sağlamaktır.
    
     -Mahkumlara destek-
    
     Projenin 1 yıllık olduğunu ve bunun bir kısmını eğitim bir kısmını ise istihdam dönemi olarak planladıklarını dile getiren Ökçüntekle, SODES kapsamında kursa katılan hükümlülere günlük olarak 15 lira ücret verildiğini ifade ederek, Onlara 5 bin lira da iş yeri açabilmesi için malzeme alımında destek vereceğiz diye konuştu.
     Eski hükümlü M.A. (37) da devletin sunduğu imkanlardan faydalanmak istediklerini ve böyle bir projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Adalet Bakanlığına çok teşekkür ederim. Bizlere iş yeri açma imkanı sunulması bir avantajdır. Mesleğim aşçılıktır. Burada aşçılık kursuna gelip eksikliklerimi tamamlayarak kendi iş yerimi açmayı düşünüyorum dedi.
     Aşçılık kursu öğretmeni Gönül Yıldırım da kursların tamamen ücretsiz olduğunu ve bu kurslara katılan eski hükümlülerin toplumsal hayata kazandırılması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Mahkumluktan patronluğa adım atıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER