Makedonyanın Jupa kentine Bursa Meydanı

Makedonyanın Jupa kentine Bursa Meydanı -Jupa Belediye Başkanı Hasan: Bölgeye, Bursa Meydanı adını vereceğiz. Bu sayede gelecek nesiller de orada Bursanın desteğini görmüş olacak


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Makedonyanın Jupa kentine bir meydan kazandıracaklarını söyledi.
     Jupa Belediye Başkanı Mazlum Hasan ve yardımcısı Şahin Şakiri, BURULAŞtaki makamında ağırlayan Altepe, Jupada meydan ve park düzenleme çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
     Altepe, yeni meydanda park alanı, oyun grupları, spor aletleri, yürüyüş yolları ve piknik alanlarının da bulunacağını belirterek, Makedonya, soydaşların yoğun yaşadığı topraklar. Her zaman onlarla olmaya devam ediyoruz. Önemli bir bölge olan Jupa kentinin Kocacık bölgesinde Atatürkün babası Ali Rıza Beyin doğduğu ev de var. Bu ev, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restore edildi. Bazı iş adamlarımız Jupaya bir okul kazandırdı diye konuştu.
     Jupadaki projelerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın katılacağı bir törenle hizmete açılacağını vurgulayan Altepe, Bursa olarak Balkanlara destek vermenin sevincini yaşadıklarını da sözlerine ekledi.
    
     -Gelecek nesiller de Bursayı tanıyacak-
    
     Altepeye Bursayı aşıp Balkanlara ulaşan yatırımlarından dolayı teşekkür eden Mazlum Hasan da Bursanın ve Büyükşehir Belediyesinin Balkanları hiçbir zaman unutmadığını biliyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana Bursanın desteğini hep gördük. Jupa Belediyesinin yanına yapılan meydan, belediyemize de yeni bir görünüm kazandıracak. Bölgeye, Bursa Meydanı adını vereceğiz. Bu sayede gelecek nesiller de orada Bursanın desteğini görmüş olacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Makedonyanın Jupa kentine Bursa Meydanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER