Makedonya Büyükelçisi Taskovski, Konyada:

Makedonya Büyükelçisi Taskovski, Konyada: -Makedonya her geçen gün daha da ileriye gidiyor. Özellikle ekonomi alanında büyük atılımlar yapıyor. Bunun tek bir nedeni var. O da Makedonyanın arkasında Makedonyanın büyük abisi, dostu


KONYA (A.A) - Makedonya Büyükelçisi Goran Taskovski, Makedonya her geçen gün daha da ileriye gidiyor. Özellikle ekonomi alanında büyük atılımlar yapıyor. Bunun tek bir nedeni var. O da Makedonyanın arkasında Makedonyanın büyük abisi, dostu Türkiye Cumhuriyetinin durmasıdır dedi.
     Taskovski, Konyada MÜSİADın il binasında gerçekleştirilen Cuma Toplantılarında, Makedonya Cumhuriyetinde İş Ortamı ve Yatırım İmkanları konulu konferans verdi.
     Daha önce önce de Konyaya geldiklerini ancak MÜSİAD ile ilk işbirliklerinin olmadığını dile getiren Taskovski, Bu akşam burada ekonomi alanında, yatırımlar alanında görüşmelerimiz olacak. Ancak biz Makedonya ve Türkiye Cumhuriyeti iki kardeş, iki dost ülke olarak her zaman bu işbirliklerini güzel bir şekilde gerçekleştirdik. Sorunlar olduğunda, o sorunları hızlı bir şekilde aşmak için iyi işbirliğimiz var diye konuştu.
     550 yıl içerisinde kültürümüz, yemeklerimiz, mutfağımız birbirine karışmış durumda diyen Taskovski, şunları kaydetti:
     Şu anda rahatlıkla iki ülkenin aslında bir ülke gibi bir devlet gibi hareket ettiğini rahatça söyleyebiliriz. Makedonya her geçen gün daha da ileriye gidiyor. Özellikle ekonomi alanında büyük atılımlar yapıyor. Bunun tek bir nedeni var. O da Makedonyanın arkasında Makedonyanın büyük abisi, dostu Türkiye Cumhuriyetinin durmasıdır. Son bir kaç yılda dünya ekonomik krizinde, Makedonya ve Türkiye gerçekten iyi hükümetler tarafından idare edildiğini, güçlü kadrolara sahip olduğunu dünyaya gösterdi. Dünya krizle boğuşurken Makedonya ve Türkiye bu krizi kolay atlattı.
     MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek ise Makedonya ile tarih, kültür, yemek, düğün ve cenaze gelenekleriyle pek çok ortak noktalarının olduğunu ifade etti.
     Şimşek, krizden çıkma konusunda da her iki ülkenin benzer yanları bulunduğunu belirterek, Makedonya ile ticari birliktelikler kurma arayışında olduklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe / İbrahim Yozoglu
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Makedonya Büyükelçisi Taskovski, Konyada: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER