Makedonyalı gelin Türk geleneklerine görev evlendi

Makedonyalı gelin Türk geleneklerine görev evlendi -İstanbulda 4 yıl önce tanışan Makedonyalı Hatidje Boleci ile Yener Akbulut, Sivasta Türk geleneklerine göre yapılan düğünle hayatlarını birleştirdi


SİVAS (A.A) - İstanbulda 4 yıl önce tanışan Makedonyalı Hatidje Boleci ile Yener Akbulut Türk geleneklerine göre yapılan düğünle hayatlarını birleştirdi.
     Bir açık hava çay bahçesinde düzenlenen düğün töreninde genç çiftin nikahını, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel kıydı. Sel, nikahın ardından genç çifte evlenme cüzdanlarını teslim etti. Türk geleneklerine göre gerçekleştirilen düğün töreninde genç çift, mutluluklarını aileleri ve yakınlarıyla paylaştı.
     Damat Yener Akbulut, 4 yıl önce Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde okuduğu sırada gezmek için İstanbula gittiğini belirtti. Burada Hatidje Boleci ile tanıştığını, daha sonra görüşmeye devam ettiklerini anlatan Akbulut, 2011 yılında Boleci ile nişanlandıklarını ifade ederek, Nikahımızı Suşehrinde yaptık, çok mutluyuz. Makedonyaya damat olmak beni ayrıca mutlu etti. Suşehrine ilk defa Makedonyalı bir gelin geliyor dedi.
     Mekadonyanın Gostivar kentinden olduğunu belirten gelin Hatidje Boleci ise Eşim Yener Akbulut ile çok mutluyum. Türkiyeye gelin gelmek beni çok mutlu etti dedi.
     Kızının mutluluğunu paylaşmak için Makedonyadan Suşehrine gelen baba Abdulbari Boleci de Gerçek vatanımız Türkiyeye kızımı gelin vermekten çok mutluyuz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Faruk Kara / Emine Konuk
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Makedonyalı gelin Türk geleneklerine görev evlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER