MAKİAD Başkanı Sarın, Vergi Denetim Kurulu

MAKİAD Başkanı Sarın, Vergi Denetim Kurulu Başkanı Özkanı ziyaret etti


MALATYA (A.A) - Malatya Aktif İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sarın, beraberindeki heyetle Vergi Denetim Kurulu Başkanı Ersin Özkanı ziyaret etti.
     Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Sarın, ziyarette yaptığı konuşmada, verginin önemine işaret ederek, vergi toplandıkça bunun yatırım ve hizmete dönüştüğünü vurguladı.
     Vergi gelirlerinin arttırılmasının ancak mükellefin vergi ödeme bilincine ulaşmasıyla mümkün olduğunu ve denetim çalışmalarının kendi meslekleri açısından da önemli olduğunu kaydeden Sarın, "Bu konuda kimse kendisini sorunun dışında görmemelidir. Ülkenin tüm kurum ve kuruluşları kendilerini hem sorunun, hem de çözümünün bir parçası olarak kabul etmelidir. Güçlü irade ve uzun soluklu çalışma gerektiren kayıt dışıyla mücadeleye biz dernek olarak katkı sağlamaya hazırız. Bu mücadele mesleğimizin hak ettiği yere ulaşması açısından önemli olduğu kadar mükellefle kamu nezdinde önemini daha da artacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
     Özkan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kuruluşumuz mükellef odaklı çalışma esasına dayalıdır. Hepimiz aynı geminin içerisindeyiz, temel kaynağımız vergidir. Ne kadar sağlıklı yerine getirilirse ülkemiz menfaatinedir. Vergi incelemelerinde kayıt dışılıkla mücadele temel hedefimizdir. Bunu da titizlikle yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Malatya
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber MAKİAD Başkanı Sarın, Vergi Denetim Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER