Aktaş Sınır Kapısındaki çalışmalar

Aktaş Sınır Kapısındaki çalışmalar -KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Korkmaz: -"Ardahan için tarihin en büyük şans kapısı açılmış olacak"


ARDAHAN (A.A) - Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜBİN) Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Aktaş Sınır Kapısının Ardahan için tarihi şans olduğunu söyledi.
     Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, stratejik öneme sahip kapının açılacak olmasının Ardahana önemli katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.
     Bu kapının, Hititler ve Etiler zamanında da Anadoluyu Asyaya bağladığına dikkati çeken Korkmaz, şunları kaydetti:
     "Aktaş, stratejik ve lojistik açıdan Anadolunun en önemli kapısı. Sarp Sınır Kapısından yılda yaklaşık 150 bin tır geçiş yapıyor. Aktaş açılırsa 150 bin tır buradan geçecek ve 3 saate yakın kazançları olacak. Bir tır için üç saat önemli. Ardahandan Gürcistanın başkenti Tiflise 2,5 saatte gidebilecekler. Asyanın kalbine ulaşacağımız için ilişkilerimiz de gelişecek. Ekonominin yanında sosyal, kültürel, bilimsel ilişkilerimizin gelişmesine de katkı sağlayacak. Ardahan için tarihin en büyük şans kapısı açılmış olacak. Yol, kültür ve medeniyet demektir. İnsanları da birbirine yaklaştırır. Bölgenin zenginleşmesini, kalkınmasını sağlar."
     TOBB Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız da yap-işlet-devlet modeliyle 19 yıllığına işletecekleri kapıda inşaat çalışmalarına başlanacağını söyledi.
     Parmaksız, "Aktaş Sınır Kapısındaki inşaat işi ihalesini 22 Mayısta gerçekleştireceğiz. İhalenin ardından bir yılda kapı faaliyete geçecek. Gürcistana açılan kapı sayesinde Sarp Sınır Kapısındaki yoğunluk da azalacak" dedi.
    
     Muhabir: Günay Nuh
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Aktaş Sınır Kapısındaki çalışmalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER