Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı Küçükparmak:

Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı Küçükparmak: -Zehirlenmelerin önüne geçebilmek amacıyla doğalgaz tesisatının montajı yetkili bir firmaya ve uzman kişilere yaptırılmalı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Başar Küçükparmak, zehirlenmelerin önüne geçebilmek için doğalgaz tesisat montajının yetkili firma ve uzman kişilere yaptırılması gerektiğini bildirdi.
     Başar Küçükparmak, yaptığı yazılı açıklamada, ısınma amaçlı kullanılan soba ve kombi gibi cihazlardan kaynaklı zehirlenme haberlerinin sıkça duyulmaya başladığını belirtti.
     Zehirlenmelerin hatalı montaj, montaj sonrasındaki bakımsızlık, bacada oluşan hasar, arıza veya yanlış müdahaleden kaynaklandığını aktaran Küçükparmak, şunları kaydetti:
     Zehirlenmelerin önüne geçebilmek için doğalgaz tesisatının montajı yetkili bir firmaya ve uzman kişilere yaptırılmalıdır. Bakımlar ve kontroller de zamanında ve yetkili servislere yaptırılmalıdır.
     Küçükparmak, doğalgaz kullanım sürecinde sisteme müdahale edilmemesini ve baca bağlantılarının da sık sık gözle kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.
     Sistemde problem hissedilmesi halinde teknik servise başvurulması gerektiğini vurgulayan Küçükparmak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Cihazların bulunduğu odadaki hava menfezleri soğuk giriyor, ısı kaybı oluyor gibi nedenlerle kapatılmamalıdır. Menfezlerden giren taze hava kombiniz ve ocağınızın emniyeti içindir. Koku gaz cihazınızdan geliyorsa, cihaz ve vanası hemen kapatılmalı, cihazın bulunduğu odanın kapı ve pencereleri açılmalıdır. Kokunun devam edip etmediği kontrol edilmeli, koku kesilirse cihazın teknik servisine haber verilmelidir. Koku kesilmez ve yoğun olarak devam ederse, kapı ve pencereler açılarak ev iyice havalandırılmalıdır. Bütün doğalgaz cihazları ve vanaları kapatılmalı, daire girişindeki sayaç kapatma vanası kapatılmalı, ne açmak ne de kapatmak için elektrik anahtarlarına dokunulmamalı, kapı zili kullanılmamalıdır. Elektrikle çalışan her türlü alet, cihaz ve araçlar çalıştırılmamalı, çalışıyorsa kapatılmamalıdır. Kibrit veya çakmak yakılmamalı, sigara içilmemeli, cep ve ev telefonu kullanılmamalıdır. Bu işlemler yapıldıktan sonra ev boşaltılmalı ve dışarıdan GAZDAŞın 187 nolu acil telefonu aranmalıdır.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı Küçükparmak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER