Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı

Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Barut: -Antalyamızın tanıtımı için İklim Tüneli Projesini EXPO Fuarında hayata geçireceğiz


ANTALYA (A.A) - Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Hüseyin Barut, Antalyanın tanıtımı için İklim Tüneli Projesini EXPO Fuarında hayata geçireceklerini söyledi.
     Barut, şube başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, dünyanın önde gelen organizasyonları arasında yer alan EXPO Fuarının turizmin başkenti Antalyada gerçekleştirileceğini anımsattı.
     Ülke ekonomisi ve tanıtımı açısından önemli bir şans olacak ve 2016 yılında yapılacak Dünya Botanik Expo Fuarının Çiçek ve çocuk temalarıyla 6 ay boyunca devam edeceğini bildiren Barut, EXPO 2016 Fuarına oda olarak katkıda bulunmak istediklerini ifade etti.
     Makine Mühendisleri Odası olarak çevre kirliliği ile ilgili birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini vurgulayan Barut, Yıllardır kentimizde kış aylarında yaşanan hava kirliliği başta olmak üzere görüntü ve gürültü kirliliklerine yönelik duyarlılığımızı sürdürüyoruz. Havaların soğumasıyla kullanılan kömür ve diğer yakıtların kentin çehresini kirleterek oksijenini azaltmaktadır. Odamız, 2009 yılında düzenlediği Antalyada Hava Kirliliği ve Çözüm Önerileri paneli ile uzmanları bir araya getirerek gerekli önlemlerin alınması ile ilgili kamuoyu duyarlılığını gerçekleştirmiştir dedi.
     Büyükşehir Belediyesine görüntü kirliliği önerileri başlığı altında görüşlerini sunduklarını bildiren Barut, binaların üzerinde yer alan gün ısı panellerinin tek tipleştirilerek, hem görüntü kirliliğini engellemesi hem de enerjiyi verimli kullanma adına düzenlemesini belirttiklerini ifade etti.
     Barut, EXPO 2016 Fuarının kentin görüntü güzelliğinin de tanıtılacağı önemli bir fuar olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
     Fuar kapsamında, ısıtma ve soğutma sektöründe uzman meslek odası olan odamız, dört mevsimin müthiş güzellikleri ile mavi ve yeşil doğasıyla yaşandığı Antalyamızın tanıtımı için İklim Tüneli Projesini EXPO Fuarında hayata geçirecek. Projemizde, dört mevsimin olağanüstü doğa güzellikleri arasında yaşandığını gösterecek temalara yer vererek, Antalyanın deniz turizmi dışında aynı zamanda kültür turizminde de odak merkezi olabileceğini yenilemeyi hedefliyoruz. Projemizde her mevsim için oluşturacağımız iklim tüneli yaklaşık bin metrekare alanda yer alacak. Farklı temalarla süslenecek iklim tünelimizde dört ayrı bölge belirledik. Bunların başında Saklıkent geliyor. Antalya hem denize girilip aynı anda hem de kayak yapılan bir doğa cenneti. Saklıkent bu anlamda kış mevsimini tanıtmak açısından önemli bir durak. Saklıkent Kayak Merkezi, aralık ayından nisan ayının sonuna kadar devam eden kar yağışı ile kentimizde ve çevre illerde kayak tutkunları için ideal bir pist özelliği taşımakta.
     Hemen her caddesinde açan turunç ve limon ağaçlarının arasından geçerek, kentin en eski merkezi Kaleiçinde ilkbaharı EXPO Fuarında tüm ziyaretçilere tanıtmayı planlıyoruz. Milyonlarca turistin güneş ve kum için yaz aylarında Antalya sahillerine akın etmesi nedeniyle Torosların eşsiz siluetinin de seyredildiği Konyaaltı Plajını projemizde yaz mevsimini temsil etmesi için seçtik.
     Güneşin batışının en gözde merkezi Apollon Tapınağını sonbahar iklimini temsil etmesi adına büyük bir gururla projemize dahil ettik. İklim tüneli projemiz ile hem Antalyamızın doğal güzelliklerini tanıtmak hem de iklimsel elverişliliği ile tüm dünyanın göz bebeği kentimizin mirasçıları olarak değerini bir kez daha göstermek istiyoruz.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER