Malatyada Başarıya Doğru Projesi değerlendirildi

Malatyada Başarıya Doğru Projesi değerlendirildi


MALATYA (A.A) - Malatya Valiliğinin koordinasyonunda yürütülen Başarıya Doğru Projesinin değerlendirme toplantısı yapıldı.
     Malatya Valisi Vasip Şahin, Fırat Kalkınma Ajansı hizmet binasındaki toplantıda kurslara devam eden öğrenciler için ikinci SBS ve LYS deneme sınavlarının yapıldığına değinerek, toplantıda öğrencilerin başarı durumunu değerlendireceklerini söyledi.
     Malatyayı ölçülebilir başarıda hak ettiği yere getirmek istediklerini belirten Şahin, eğitim alt yapısı ve yetişmiş öğretmen kadrosu açısından şehrin bunu başarabilecek güçte olduğunu aktardı. Şahin, Varsa bir takım ufak tefek eksikler tamamlayıp, öğrencimizin, öğretmenimizin bu konuda yoğunlaşmasını, hedefe odaklanmasını temin etmek istiyoruz dedi.
     İdarecilerin ve öğretmenlerin Başarıya Doğru Projesi kapsamındaki Aile Öğretmenliği Projesinde de aktif rol aldığını ifade eden Şahin, projenin geri dönüşlerinden memnun olduklarını bildirdi.
     Öğretmenlerin öğrenciler için faydalı olmasının velilere bağlı olduğunu vurgulayan Şahin, velilerin öğretmenlerle irtibatını koparmamaları, sürekli temas halinde bulunmaları gerektiğini aktardı. Bu irtibatın öğrencinin kişilik gelişimine de katkısı olacağını ifade eden Şahin, öğrencinin kişilik gelişiminin sağlanmasının da projenin hedeflerinden biri olduğunu söyledi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise geçen dönem proje kapsamında SBS ve LYS için ikişer deneme sınavı yaptıklarını, gelecek dönem 3er sınav daha yapacaklarını aktardı.
     Bulut, Yaptığımız deneme sınavlarında sınav başarısının gözlenebilir bir tırmanışa geçtiğini görüyoruz dedi.
     Birinci SBS deneme sınavına 217 okuldan 12 bin 786, ikincisine ise 215 okuldan 12 bin 513 öğrencinin katıldığını belirten Bulut, birinci sınavda ilin puan ortalamasının 273,26, ikinci sınavda ise 280,96 olduğunu, ortalamanın yüzde 2,74 arttığını söyledi.
     Birinci LYS deneme sınavına 97 okuldan 8 bin 44, ikinci sınava 95 okuldan 7 bin 908 öğrencinin katıldığını ifade eden Bulut, birinci sınavda ilin puan ortalamasının 173,41, ikinci sınavda 178,38 olarak gerçekleştiğini, ortalamanın yüzde 2,79 arttığını kaydetti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatyada Başarıya Doğru Projesi değerlendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER