Malatyada eğitime hayırsever desteği

Malatyada eğitime hayırsever desteği -Malatyalı iş adamı Mustafa Yavuz Özlenin yaptıracağı 26 derslikli İmam Hatip Lisesi için protokol imzalandı


MALATYA (A.A) - Malatyalı iş adamı Mustafa Yavuz Özlenin yaptıracağı 26 derslikli İmam Hatip Lisesi için protokol imzalandı.
     Malatya Valisi Ulvi Saran, Valilikte düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, kentte faaliyet gösteren Atya Enerji Elektrik Üretim Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin sahibi Mustafa Yavuz Özlenin, Çilesiz Mahallesinde 5 katlı ve 26 derslikli bir İmam Hatip Lisesi yaptıracağını söyledi.
     Okulun, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında yapılacağını kaydeden Saran, Girişimcimizi teşvik ettik. Sağ olsun kendisi büyük bir özveri ve açık yüreklilikle bu davetimize icabet etti. Malatyada eğitim ihtiyacını karşılamak ve ülkemizin eğitim sorununa çözüm bulmada önemli bir katkı sağlamak üzere bu girişimi başlatıyor dedi.
     Eğitime yapılan katkıların ahirette de sahibine kazanım sağlayacağına vurgulayan Saran, Özlene teşekkür etti. Eğitim yuvalarının inşası konusunda iş adamlarının birbirleriyle yarışmalarını arzu ettiklerini ifade eden Saran, Malatyada görev yaptığı 3 yıllık sürede bu manada ciddi katkılar aldıklarını belirterek, 3 yılda hem hayırseverler tarafından hem de Milli Eğitim Bakanlığının ödenekleri ve İl Özel İdaresi tarafından sağlanan katkıyla yapılan dersliklerin sayısı 620yi buldu. Bunların bir kısmı sözleşmeye bağlandı, inşaatı devam ediyor. Bir kısmı protokol aşamasında diye konuştu.
     İş adamı Mustafa Yavuz Özlen de yaptıracağı okulun hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, Vali Sarana bu konudaki girişimleri için teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından protokol imzalandı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyada eğitime hayırsever desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER