Malatyada engelliler için ulaşılabilirlik çalışmaları ele

Malatyada engelliler için ulaşılabilirlik çalışmaları ele alındı


MALATYA (A.A) - Malatya İl Engelliler Konseyi aylık toplantısında engelliler için ulaşılabilirlik çalışmaları ele alındı.
     Erkek Yetiştirme Yurdunda düzenlenen toplantının açılışında konuşan Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatyada engellilerin erişimini sağlamak için proje yapmamış kurum olmadığını söyledi.
     Kurumların ulaşılabilirliği sağlama projelerinin ya ihale aşamasında, inşaat halinde ya da bitirilmiş olduğunu anlatan Şahin, ulaşılabilirlik tespiti yapmış bina sayısının 567 olduğunu, bunların 166sının ihalesinin yapıldığını belirtti.
     Çalışmayı tamamlanmış ya da projesi yapılmaya devam eden binaların da bulunduğunu vurgulayan Şahin, Toplamda bina sayımız bin 3. Ama ulaşılabilirlik noktasında değişiklikler, onarımlar ya da yeni imalatlar yapılması gereken bina sayısı ilk etapta 567 olarak düşünülmüş. Dolayısıyla buradaki eksikliklerimizi bir an önce tamamlamamız lazım. Toplam kamuya açık alanımız 380 görünüyor. Ulaşabilirlik tespiti yapılmış, üzerinde düzeltmeler, düzenlemeler yapılması gereken 249 alan var. Tamamlanıp hizmete açılanlar 172. İnşaat ve ihalesi yapılan ve inşaat aşamasında olan 161 alan bulunuyor diye konuştu.
     Şahin, bu konuda tüm sorumlu ve yetkililere görev düştüğüne işaret ederek, duraksamaya meydan vermeden inşaat faaliyetlerine devam edilmesi, yapılmayan proje ihalelerinin bir an önce yapılması, bununla ilgili ödeneklerin ayrılması talimatlarını verdi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş da kamu binaları, yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanlarıyla, gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış ve umuma açık hizmet veren her türlü yapıların engellilerin erişimine uygun hale getirilmesi için yasal sürenin 1 Temmuzda dolduğunu hatırlatarak, gerekli çalışmaların tamamlanması gerektiğini vurguladı.
     Toplantıya tüm kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Malatyada engelliler için ulaşılabilirlik çalışmaları ele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER