Malatyada kadın istihdamını artırma çalışmaları

Malatyada kadın istihdamını artırma çalışmaları


MALATYA (A.A) - Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Malatya İl Müdürlüğü ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), kadın istihdamının artırılması amacıyla muhtarlarla istişare toplantısı düzenledi.
     Oda binasında düzenlenen toplantının açılışında konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türkiyede işsizlik oranının yüzde 8,5larda olduğunu, Malatyada işsizlik oranlarının Türkiye ortalamasının altında olduğunu ifade etti.
     26 bin işsizin bulunduğu Malatyada sanayicilerin işçi bulmakta zorlandığını kaydeden Erkoç, özellikle tekstil sektöründe istihdam açığının önüne geçilmesi amacıyla muhtarlarla bir toplantı yapmaya karar verdiklerine değindi.
     Hasan Erkoç, muhtarların mahallelerindeki işe ihtiyacı olan kadınları bildiğini dile getirerek, bu konuda kendilerine yol göstermelerini istedi.
     İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman da, Türkiye genelinde kadınların iş gücüne katılım oranının yüzde 13,2 olduğunu, Malatyada ise bu rakamın yüzde 28 seviyesinde bulunduğu bildirdi.
     Kadınların iş gücüne katılımının en az yüzde 65 olması gerektiğini ifade eden Toman, bu çerçevede muhtarlarla istişare toplantısı düzenlediklerini söyledi.
     Toplantıya, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesi Başkanı Mustafa Eren, Kayısı Kenti Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağlıcı, Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Aliseydi Yücekaya ve muhtarlar katıldı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatyada kadın istihdamını artırma çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER