Malatyada sigara bıraktırmada yüzde 70 başarı

Malatyada sigara bıraktırmada yüzde 70 başarı -KETEMdeki Sigara Bırakma Polikliniğine başvuran 4 bin 170 kişinin yaklaşık yüzde 70inin sigarayı bırakma konusunda başarılı olduğu bildirildi


MALATYA (A.A) - Malatya Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) bünyesinde kurulan Sigara Bırakma Polikliniğine başvuran 4 bin 170 kişinin yaklaşık yüzde 70inin sigarayı bırakma konusunda başarılı olduğu bildirildi.
     Malatya KETEM Sorumlu Hekimi Serpil Kaya Karadağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezlerinde yaklaşık 1,5 yıldır Sigara Bıraktırma Polikliniğinin hizmet verdiğini söyledi.
     Sağlık Bakanlığının programı kapsamında vatandaşları sigarayı bıraktırmaya teşvik etmek için harekete geçtiklerini kaydeden Karadağ, Program kapsamında halkımıza sigarayı bıraktırmak için sigara bıraktırma ilaçlarını ücretsiz dağıttık. Son bir yıldır çok yoğun bir şekilde bu konu üzerinde çalışıyoruz. Başvuranların değerlendirmesini yapıyoruz. Uygun olanlara bu ilaçları veriyoruz. Belli bir süre sigarayı bırakmalarını sağlamak için takip ediyoruz dedi.
     Karadağ, programa Malatyadan yoğun bir başvuru olduğunu ifade ederek, 4 bin 170 kişinin sigarayı bırakmak üzere merkeze geldiğini kaydetti.
     Oldukça güzel bir başarı elde edildiğini belirten Karadağ, başvuranların yaklaşık yüzde 70inin sigarayı bıraktığını söyledi.
     Serpil Kaya Karadağ, programın sona erdiğini, artık ilaçları ücretsiz veremediklerini ancak danışmanlık hizmetine devam ettiklerini aktardı.
     Sigarayı 37 yıl içtikten sonra bırakan Ömer Fırat (53) da sigaraya ortaokula giderken arkadaşlarına özenerek başladığını, 37 yıl boyunca günde 3 paket sigara içtiğini söyledi.
     KETEM bünyesinde kurulan Sigara Bırakma Polikliniğine başvurduğunu anlatan Fırat, Merkezin sorumlu hekimi Serpil Kaya Karadağ bana ablalık etti, beni yönlendirdi, gerekli ilaçları verdi, beni bu illetten kurtardı. Şu an çok rahatım diye konuştu.
     (YET-AY-ÖND)
<< Önceki Haber Malatyada sigara bıraktırmada yüzde 70 başarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER