Malatyada Suriyelilerin kalacağı konteyner kentin yapımı

Malatyada Suriyelilerin kalacağı konteyner kentin yapımı sürüyor


MALATYA (A.A) - Malatyada ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyelilerin kalacağı konteyner kentin yapımının sürdüğü bildirildi.
     Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Vasip Şahin, merkeze bağlı Fatih köyü yakınında yapımına devam edilen konteyner kentte incelemelerde bulundu.
     Vali Yardımcısı Latif Memiş ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hamza Demiralpin de hazır bulunduğu incelemelerde Şahin, konteyner kentin inşaat çalışmaları ve proje hakkında bilgi aldı.
     Çalışmalarda gördüğü eksikliklerin giderilmesini isteyen Şahin, çevredeki köylerin konteyner kentte çıkacak sorunlar nedeniyle rahatsız olmamaları için her türlü tedbiri aldıklarını ve almaya devam ettiklerini belirtti.
     Bağlantı yolları, elektrik ve su alt yapıları hazırlanan konteyner kent, 7 mahalleden oluşacak.
     2 bin konteyner, bir sağlık ocağı, bir market, 2 sosyal tesis, 15er derslikli 2 okul, 2 cami, bir adet bin 200 tonluk su deposu, günlük 2 bin 500 metreküp su arıtabilen bir arıtma tesisi, yönetim, kayıt kabul, polis, protokol, jandarma ve basın merkezi olmak üzere 6 idari bina ile güvenlik kulesinden oluşacak konteyner kent için 2,5 kilometre güvenlik duvarı inşa ediliyor.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatyada Suriyelilerin kalacağı konteyner kentin yapımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER