Malatyadaki sahte raporla kürtaj iddiası

Malatyadaki sahte raporla kürtaj iddiası -İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı eski başkanı Prof. Dr. Ö.Çnin de aralarında bulunduğu 12 sanık, 17 Mayısta hakim karşısına çıkacak


MALATYA (A.A) - Malatyada, "yasal sınırı aşan hamilelikleri sahte raporlarla sonlandırdıkları" iddiasıyla hakkında dava açılan, aralarında bir profesörün de bulunduğu 12 sanığın yargılanmasına 17 Mayısta başlanacak.
     Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şehmus Şadın hazırladığı iddianameyi bir süre önce kabul eden Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 12 kişi hakkında dava açarak duruşma tarihini 17 Mayıs 2013 Cuma günü olarak belirledi.
     İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı eski başkanı Prof. Dr. Ö.Ç. ve bir özel hastanenin başhekimi Doç. Dr. Ş.Hnin, yasal sınırın üstündeki gebelikleri para karşılığı sonlandırmak suretiyle rüşvet aldıkları ileri sürülmüştü.
     Her iki doktorun, suç teşkil eden eylemlerinde birbirlerine hasta gönderdikleri iddiasına yer verilen iddianamede, Ö.Çnin, hastalarıyla iradeleri dışında cinsel ilişkiye girdiği öne sürülmüştü.
     İddianamede, Ö.Çnin 20 yıldan 60 yıla, Ş.Hnin ise 11 yıldan 29 yıla kadar hapisle cezalandırılması, iki doktorun da banka hesaplarına el konulması talep edilmişti.
     Malatyada, "yasal sınırı aşan hamilelikleri sahte raporlarla sonlandırdıkları" iddiasıyla gözaltına alınan Prof. Dr. Ö.Ç, Doç. Dr. Ş.H. ve özel hastanenin iki çalışanı, 3 Ocakta tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyadaki sahte raporla kürtaj iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER