Malatyadan kısa kısa

Malatyadan kısa kısa -Kadın Gözüyle Sanat adlı sergi açıldı


MALATYA (A.A) - Malatyada Kadın Gözüyle Sanat adlı sergi açıldı.
     Malatya Belediyesi 2013 yılı kültürel etkinlikleri çerçevesinde 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Malatya Belediyesi Sanat ve Eğitim ve Merkezleri (MABESEM) kadın kursiyerlerinin eserlerinden oluşan Kadın Gözüyle Sanat adlı serginin açılışı yapıldı.
     Serginin açılış törenine katılan Malatya Valisi Vasip Şahin, kadına, insana şiddetin olmadığı, şiddetin sona erdiği, şiddetin, insana, varlığa, şefkate dönüştüğü bir dünyayı herkes için dilediğini kaydetti.
     Şahin, Bugün burada güzel bir sergi açılışı için toplandık. Hanımlarımız yine üretkenliklerini, estetik yönlerini burada yansıtmışlar. Bizler de belediyemizin bu faaliyetlerini memnuniyetle ve takdirle izliyoruz. Her şey insanımızı daha iyi yetiştirmek, çocuklarımızı daha iyi bir hayatta yaşatmak için. Biz el ele kol kola bu hizmet yarışını devam ettiriyoruz dedi.
     Belediye Başkanı Ahmet Çakır da son yıllarda kadına yönelik şiddet olaylarını kamuoyunda sıkça görüldüğüne işaret ederek, kadının aslında bir anne, bir eş, bir öğretmen, yani sosyal hayatın her yerinde ve ailenin bel kemiği olduğunu ifade etti.
    
     -Malatya Belediyesi meclis toplantısı-
    
     Malatya Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısı yapıldı.
     Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, hizmet içi eğitim yönetmeliği taslağı hukuk ihtisas komisyonu raporu doğrultusunda kabul edildi.
     Strateji Geliştirme Müdürlüğünün teşkilat yapısı ve çalışma esaslarına dair yönetmeliğin hukuk ihtisas komisyonuna havale edildiği toplantıda, imar maddelerinin bir kısmı görüşülerek karara bağlandı.
     Öte yandan nisan ayı olağan meclis toplantısının da 3 Nisan Çarşamba günü yapılması kararlaştırıldı.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER