Malatyanın Düşünce Tarihi Konferansları

Malatyanın Düşünce Tarihi Konferansları -Etkinlik kapsamında Malatyalı şair Şemsi Bellinin yaşamı ve şairliği anlatıldı


MALATYA (A.A) - Malatyanın Düşünce Tarihi Konferansları adlı etkinlik kapsamında, Malatyalı şair Şemsi Bellinin yaşamı ve şairliği anlatıldı.
     Malatya Kent Konseyinden yapılan yazılı açıklamaya göre, konseyin Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu, Düşünce Tarihi Konferansları adlı etkinlikler kapsamında Malatyalı şair Şemsi Bellinin yaşamını konu edinen bir konferans düzenledi.
     Kent Konseyi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen konferansta konuşan Kent Konseyi Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca, düşüncesi, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun bu topraklara kalemleriyle hayat vermiş olan tarihi şahsiyetlerin yaşamlarına konferanslarda yer vermeye devam edeceklerini kaydetti.
     Eğitimci Melih Yılmaz ise Şemsi Bellinin doğum tarihi ve doğum yeri hakkında birtakım yanlış ve eksik bilgilerin olduğuna işaret etti.
     Şemsi Bellinin yaşam serüvenini yazdığı şiirlerle dile getirdiğini belirten Yılmaz, yaşamının çoğunu farklı şehirlerde geçirmesine rağmen memleketi Malatya ile bağını koparmadığını söyledi.
     Bellinin, 1968den sonra toplumcu, gerçekçi akım içerisinde değerlendirilebilecek biçimde, ancak onlardan farklı olarak, yerel ağız özellikleri gösteren kırsal şiire yöneldiğini anlatan Yılmaz, şiirlerinin İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Arapça ve Azeri Türkçesine çevrildiğini ifade etti.
     Konferansın ardından Orhan Tuğrulca, Melih Yılmaza plaket verdi.
     (YET-EMN)
<< Önceki Haber Malatyanın Düşünce Tarihi Konferansları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER