Malatyanın Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya

Malatyanın Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya uğradığı iddiası -Ailenin avukatı Hamamcı: (Diyanet İşleri Başkanı Görmezin açıklamaları) Toplumsal sağduyu, barış için bu açıklamanın önemsenmesi gerektiğini düşünüyoruz ve toplumdak


MALATYA (A.A) - Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde saldırıya uğradığı iddia edilen Evli ailesinin avukatı Ali Hamamcı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmezin basında yer alan Gider o evlerin önünde beklerim şeklindeki açıklamasının önemsenmesi gerektiğini söyledi.
     Hamamcı, Malatya Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, Evli ailesi ile Ramazan davulcusu arasında yaşandığı iddia edilen olayla ilgili savcılığın mala zarar verme suçuna istinaden soruşturma açtığını belirterek, olayın bu kadar basit olmadığı görüşünü savundu.
     Söz konusu olayın insanlığa karşı suç olduğunu düşündüklerini ileri süren Hamamcı, soruşturmanın da bu bağlamda değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
     Sürgüde yaşananın bir aile dramı olduğunu belirten Hamamcı, bunu hoş görmenin, sıradan bir olay gibi göstermenin olayların devam etmesine davetiye çıkarmak anlamına geleceği görüşünü savundu.
     Hamamcı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmezin bir gazetede yer alan Gider o evlerin önünde beklerim şeklindeki açıklamasıyla ilgili olarak da Biz toplumsal sağduyu, toplumsal barış için bu açıklamanın önemsenmesi gerektiğini düşünüyoruz ve toplumdaki herkesi de bu şekilde düşünmeye davet ediyoruz dedi.
     Hamamcı, Görmeze açıklamalarından dolayı aile adına teşekkür etti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyanın Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER