Malatyanın Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya

Malatyanın Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya uğradığı iddiası -İl Müftüsü Gül: -Olası bir facia emniyet güçleri ve sağduyulu yaklaşım sayesinde önlenmiştir


MALATYA (A.A) - Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya uğradığı iddiasına ilişkin, Olası bir facia emniyet güçleri ve sağduyulu yaklaşım sayesinde önlenmiştir dedi.
     Malatya Diyanet Vakfı tarafından İnönü Üniversitesi Havuzbaşı Restoranda organize edilen iftar programında konuşan Gül, Ramazan ayının tüm insanlığa bereket ve huzur getirmesini diledi.
     Arakandaki Müslümanlara yapılan zulme de değinen Gül, Müslüman halklara karşı yapılan zulmün sonlandırılmasını dilediklerini ifade etti.
     Gül, Dinimizde iftarın yerini ve önemini biliyoruz. Bir oruçluya iftar yaptırmanın sevabı büyüktür. Bizlerin bu iftar programına sponsor olan iş adamlarımıza teşekkür ediyoruz dedi.
     Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya uğradığı iddiasına da değinen Hacı Yusuf Gül, Doğanşehir Sürgü beldesinde hepimizi üzen bir olay yaşandı. Olası bir facia emniyet güçleri ve sağduyulu yaklaşım sayesinde önlenmiştir. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını istiyor ve diliyoruz ifadelerini kullandı.
     Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmezin de telekonferansla bağlandığı iftar programına, Malatya Valisi Ulvi Saran, AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, kaymakamlar, Cem Vakfı Şube Başkanı Eşref Doğan, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli de katıldı.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyanın Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER