Malatyaya sözleşmeli 31 zabıt katibi alınacak

Malatyaya sözleşmeli 31 zabıt katibi alınacak


MALATYA (A.A) - Malatya Adliyesi ile Akçadağ, Arapgir, Darende ve Doğanşehir adliyelerine sözleşmeli 31 zabıt katibi alınacak.
     Malatya Adliyesinden yapılan duyuruya göre, Malatya Adliyesine 23, ilçe adliyelerine de ikişer zabıt katibi alınacak. 4/B kapsamında sözleşmeli zabıt katipliğine Kamu Personeli Seçme Sınavının ilgili puan türlerinden 70 ve üzeri alanlar başvurabilecek.
     Türk vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği bulunmamak, kamu haklarından mahrum olmamak, akıl hastalığı bulunmamak, fakülte ve yüksekokulların bilgisayar, adalet meslek yüksekokulları, adalet yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak, düz lise mezunları için de Milli Eğitim Bakanlığı onaylı daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak gibi şartların arandığı zabıt katipliği için 23 Mart Cumartesi günü uygulama sınavı yapılacak. Sınavda, adayların 3 dakikada daktilo ya da bilgisayarda yanlışsız en az 90 kelime yazıp yazmadıkları tespit edilecek.
     Uygulama sınavının ardından 30 Mart Cumartesi yapılacak sözlü sınavla, zabıt katipliğine alınacaklar belirlenecek. Zabıt katipliği için başvurular, 25 Şubat-6 Mart tarihleri arasında sınavın yapılacağı Adalet Komisyonu Başkanlığı ya da mahalli Cumhuriyet başsavcılıklarına yapılabilecek.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyaya sözleşmeli 31 zabıt katibi alınacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER