Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkan

Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Bayhan: Kadına yönelik şiddet, töre, gelenek gibi hiçbir gerekçeyle meşrulaştırılamaz. Haklı şiddet yoktur


MALATYA (A.A) - Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Tuba Bayhan, kadına yönelik şiddetin töre, gelenek gibi hiçbir gerekçeyle meşrulaştırılamayacağını belirterek, Haklı şiddet yoktur dedi.
     Bayhan, Baro Toplantı Salonunda yaptığı basın açıklamasında, kadınların özel ve kamusal alanda şiddete maruz kalmalarının dünyada ve Türkiyede yaygın bir sorun olduğunu belirtti.
     Şiddetin, kadınların psikolojik ve fiziksel sağlık sorunları yaşamalarına, sakat kalmalarına ve hatta hayatlarını kaybetmeye yol açtığını vurgulayan Bayhan, ayrıca kadına yönelik şiddetin sadece fiziksel olarak algılanmaması gerektiğini, başta psikolojik, ekonomik, sosyal ve cinsel olmak üzere şiddetin pek çok türü bulunduğunu ifade etti.
     Tuba Bayhan Bayhan, bu nedenle şiddete maruz kalan kadınların maddi ve manevi bütünlüğü, vücut dokunulmazlığı, yaşam, eğitim, çalışma, kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkıyla ifade özgürlüğünün elinden alındığını savundu.
     Türkiyede son dönemde yapılan yasal düzenlemelere rağmen kadına yönelik şiddetin önlenmesinde istenilen noktaya gelinemediğini belirten Bayhan, kadınların özellikle sosyal hayatta maruz kaldıkları cinsiyet ayrımcılığı ve eşitsizliğin kadına yönelik şiddete temel hazırladığını ifade etti. Bayhan, Kadına yönelik şiddet, töre, gelenek gibi hiçbir gerekçeyle meşrulaştırılamaz. Haklı şiddet yoktur dedi.
     Kadına yönelik şiddetin insanlık dışı olduğunu vurgulayan Bayhan, kadına yönelik şiddetin ortağı olunmaması, şiddete seyirci kalınmaması gerektiğini kaydetti. Kadına yönelik şiddetle mücadelede devlet ve sivil toplum örgütlerinin birlikteliğinin önemine işaret eden Bayhan, kadın hakları savunucuları olarak kadına yönelik şiddet son bulana kadar kadın haklarının temel insan hakkı olduğunu hatırlatmaya devam edeceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER