Malatya Kent Konseyinden yardımlaşma toplantısı

Malatya Kent Konseyinden yardımlaşma toplantısı


MALATYA (A.A) - Malatya Kent Konseyinin sivil toplum örgütleri arasında iletişimi güçlendirmek ve kapasitelerini geliştirmek amacıyla aylık düzenlediği Sivil Toplumu Anlamak toplantılarında bu ay yardımlaşma konusu ele alındı.
     Fethi Gemuhluoğlu Toplantı Salonundaki toplantıya, yardım faaliyetlerinde bulunan 15 sivil toplum örgütü ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
     Eski Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Ali Yalçın, sivil toplum kuruluşlarının imkanları ölçüsünde çalışmalar yapabildiğini belirterek, sistemden kaynaklı sıkıntılar nedeniyle toplam kalite mantığının zor adapte edilebileceğini söyledi.
     Kimse Yok Mu Derneği temsilcisi Ahmet Temel de yaşadıkları en büyük sıkıntıların başında gerçek mağdurlara ulaşma olduğunu vurguladı. Bu konuda sivil toplum kuruluşların faydalanabileceği bir veri bankasının oluşturulmasını öneren Temel, böylece hem mükerrer yardımların önüne geçilebileceği hem de gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşımın kolaylaşacağını ifade etti.
     Malatya Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği temsilcisi Tahir İnce ise yardımlaşma alanında derneklerin koordinasyonunun önemli olduğunu ve organizatör rolünün bir kamu kuruluşunca yapılmasının etkili olacağını belirtti.
     Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürü Muhittin Turan da ahlaki ve manevi yoksunluk nedeniyle çoğu ailenin zor durumda olduğunu, bu nedenle ayni ve maddi yardımların yanı sıra muhtaç ailelere psikolojik yardımın da yapılması gerektiğini kaydetti.
     Görüş ve önerilerin değerlendirildiği toplantıda, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 2 ayda bir istişare toplantıları yapma kararı aldı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatya Kent Konseyinden yardımlaşma toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER