Malatya Müftülüğü, 34 camiye nakil yoluyla

Malatya Müftülüğü, 34 camiye nakil yoluyla imam hatip atayacak


MALATYA (A.A) - Malatya Müftülüğü, 34 camiye nakil yoluyla imam hatip, müezzin kayyım ve hizmetli atayacak.
     Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Doğanyol, Hekimhan, Kuluncak, Pütürge, Yazıhan ve Yeşilyurt ilçelerinde bazı camilere naklen atama yapılacak.
     Atama için müracaat edecek imam hatip, müezzin kayyım ve hizmetlilerden, Malatya il ve ilçe müftülüklerinde görev yapanların en son atandığı yerde bir yıllık hizmet süresini tamamlamış olması gerekiyor.
     İl dışından nakil talebinde bulunanlarda ise görevli olduğu ilde 3 yıllık hizmet süresini doldurması ve en son atandığı yerde bir yıllık hizmet süresini tamamlamış olması şartı aranıyor.
     Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavına katılarak, A ve B grubu camiler için 60 ve üzeri, C ve D grubu camiler için 50 ve üzeri taban puan almış olma şartı aranan atamada, imam hatiplerin C grubu camilere atanabilmek için D grubu camilerde asgari 3 yıl, B grubu camilere atanabilmek için D ve C grubu camilerde toplam 5 yıl, A grubu camilere atanabilmek için ise diğer grup camilerde en az 8 yıl görev yapmış olmak ve ilgili kursları bitirmiş olma şartı arandığı belirtildi.
     İlgili personelin atamalar için 30 Ocak Çarşamba gününe kadar Malatya Müftülüğüne başvurması gerekiyor. Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavının, 5 Şubat Salı günü yapılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatya Müftülüğü, 34 camiye nakil yoluyla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER