Malatya TSO Meclisinin aylık toplantısı

Malatya TSO Meclisinin aylık toplantısı -Oda başkanı Erkoç: İhracatımızı artırmak için yeni pazarlar bulmak zorundayız


MALATYA (A.A) - Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, İhracatımızı artırmak için yeni pazarlar bulmak zorundayız dedi.
     Malatya TSO Meclisi, Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında toplandı. Odanın 2013 yılı bütçesinin görüşüldüğü toplantıda, bütçe 3 milyon 375 bin lira olarak belirlendi.
     Oda başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, üyelere, yönetim kurulunun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Erkoç, 2012 yılının geride kaldığını, 2013 yılının insanlık alemine huzur ve mutluluk getirmesini diledi.
     Dünyadaki ekonomik gelişmelere değinen Erkoç, Japonyada ve AB ülkelerinde ciddi bir durgunluk, Çinde de ciddi şekilde gerileme yaşandığını söyledi.
     Türkiyenin 2012 yılı için büyüme hedefini 3,2 olarak belirlediğini anımsatan Erkoç, Ülkemiz herhalde 2,9 veya 3,1 aralığında büyümeyi tamamlayacak. Bizim arzu ettiğimiz ekonomik büyüme ile birlikte ekonomik kalkınmayı da tabana yaymaktır. Dünyadaki durgunluklara rağmen Türkiyenin bu oranda büyümesi küçümsenecek gibi değil diye konuştu.
     Türkiyenin yüzde 50 olan Avrupaya ihracatının yüzde 38lere düştüğünü kaydeden Erkoç, Ancak Afrika ülkelerine yüzde 29luk bir ihracat artışımız söz konusu. ABDye yüzde 26lık bir ihracatımız, yine Ortadoğu ülkelerine yüzde 12lik bir ihracat artışımız olmuş görünüyor. İhracatımızı artırmak için yeni pazarlar bulmak zorundayız. Bunun için de inovatif ürünlerin üretimine yönelmemiz gerekiyor ifadelerini kullandı.
     Erkoç, Suriyedeki olayların da sona ermesini, orada huzurun, istikrarın yakalanmasını arzu ettiklerini belirterek, bu ay Suriyeli sığınmacılara 87 ton un yardımı yaptıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatya TSO Meclisinin aylık toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER