Malatya Uluslararası Film Festivaline doğru

Malatya Uluslararası Film Festivaline doğru -Festival kapsamında, beyaz perdeye ilgi duyan gençlere film yönetimi, senaryo yazımı, film analizi, yapımcılık, oyunculuk gibi konularda ücretsiz kurs verilecek


MALATYA (A.A) - Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında, beyaz perdeye ilgi duyan gençlere film yönetimi, senaryo yazımı, film analizi, yapımcılık, oyunculuk gibi konularda ücretsiz kurs verilecek.
     Malatyada 9-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek festival çerçevesinde, İnönü Üniversitesi kampüsünde seminer ve atölye çalışmaları yapılacak. Beyaz perdeye ilgi duyan gençler, düzenlenecek Sinema Temel Eğitim Seminerlerinde usta yönetmen ve yapımcılardan 5 gün boyunca 9 dalda ücretsiz kurs alacak.
     Gençler, seminerler sayesinde bir filmin oluşumunun tüm aşamalarına ilişkin bilgi sahibi olacak. Anadolu Kartalları, Av Mevsimi, Hokkabaz ve Organize İşler gibi yapımlarda imzası bulunan görüntü yönetmeni Uğur İçbakın Görüntü Oluşturma Sanatı konusunda eğitim vereceği seminer programında, akademisyen ve sanat yönetmeni Deniz Ziya Temeltaş Yapımcılık dersini işleyecek.
     Seminerde, Arafta Bir Melek, Düşmüş Erkekler Masalı ve Komşumun Uzun Kızıl Saçlı Sevgilisi kitaplarının yazarı, Küçük Günahlar filminin senaristi ve yönetmeni Rıza Kıraç da Bir Senaryo Yazmak ve Bir Filmi Yönetmek konularında deneyimlerini paylaşacak.
     Türk Sinema Tarihi seminerini sinema yazarı ve araştırmacısı Ali Can Sekmeçin, Dünya Sinema Tarihi seminerini de sinema yazarı Ege Görgünün vereceği programda kursiyerler, sinema eleştirmeni, roman ve öykü yazarı Mehmet Açardan film analiz yöntemlerini, Telesine Reklam Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Osman Alkandan da kurgu tekniklerini öğrenebilecek.
     Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı, tiyatro ve sinema oyuncusu Adnan Tönel ve oyuncu Akasya Asıltürkmen de kursiyerlere Oyunculuk Metodolojisi eğitimi verecek.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatya Uluslararası Film Festivaline doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER