Malatya

Malatya-Elazığ-Bingöl-Tunceli Planlama Bölgesi Çevre Düzeni Planı askıya çıkarıldı


MALATYA (A.A) - Malatya-Elazığ-Bingöl-Tunceli Planlama Bölgesinin 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilan panosunda askıya çıkarıldı.
     Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Çolak, yaptığı yazılı açıklamada, daha önce askıya çıkarılarak ilan edilen Malatya-Elazığ-Bingöl-Tunceli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planına ilişkin itirazların Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletildiğini belirtti.
     İlgili komisyonun incelenmesi ve değerlendirilmesi sonucunda uygun bulunan itirazlara ilişkin gerekli değişiklikler yapılarak bakanlığın oluruyla onaylanan Malatya-Elazığ-Bingöl-Tunceli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planının, Plan Hükümleri ve Plan Açıklama Raporu Müdürlüğüne iletildiğini ifade eden Çolak, planın www.csb.gov.tr/gm/mpgm/cdp internet sitesinde yayınlandığını bildirdi.
     İl Müdürlüğü ilan panosunda bugünden itibaren 30 gün süreyle askıya çıkarılacak plana ilişkin itiraz ve değerlendirme taleplerinin askı süresince Müdürlüğe iletilmesi gerektiğini belirten Çolak, itiraz ve taleplerin değerlendirilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER