Maliye Bakan Yardımcısı Cantimurdan

Maliye Bakan Yardımcısı Cantimurdan Belediye Başkanı İçaya ziyaret


KÜTAHYA (A.A) - Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İçayı makamında ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cantimura projeler hakkında bilgi veren İça, Osmangazi Mahallesindeki kentsel dönüşüm projesiyle ilgili kısa sürede ihale gerçekleştirileceğini bildirdi.
     Yaklaşık 20 milyon lirayla söz konusu alanın kamulaştırıldığını ve burasının, Kütahyanın prestijli bir alanı olacağını belirten İça, şöyle devam etti:
     Tarıma Dayalı İhtisas Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi için Belediye Meclisimizde karar aldık. Bu proje sadece besi, süt sığırcılığı ve modern çiftliklerin kurulması anlamında değil, başından sonuna, yani yem üretiminden biyogaz enerji üretimine, arıtma tesislerine, doğumdan itibaren süt sığırcılığı için önemli olan buzağıların alınmasına, belli bir döneme kadar bakılarak üreticilere teslim edilmesine kadar olan süreci kapsıyor. Kısacası üretimin verimini artırmayı hedefliyoruz. Aynı şekilde verimli et elde edebilmek için dana banklar, yem fabrikaları kurulacak. Et ve süt işleme tesisleri ve bunun sanayi ayağıyla beraber lojistik merkezleri, başından sonuna tarıma dayalı bir sanayi için önemli bir projedir. Bununla ilgili de kuruluş aşamasındayız.
    
     -100 bin ton ürün depolama hedefi-
    
     İça, geçen yıl faaliyete geçirilen yer altı soğuk hava depolarının, 15 bin ton depolama kapasitesine sahip olduğu bilgisini verdi.
     Burasının bir lojistik merkez olduğuna işaret eden İça, şunları kaydetti:
     Geçen yıl hava sıcaklığının eksi 27 dereceye kadar düştüğü günlerde yer altı soğuk hava depolarımızda sıcaklık 4-5 derecede kaldı ve depolanan patatesleri bozulmadan muhafaza ettik. Herhangi bir zarar olmadı. Yani artık kontrol testinden geçti. Şimdi Bayrampaşa Halinden esnaf geldi. Artık narenciye gibi diğer ürünler gelmeye başladı. Antalyadan limon geliyor. Yakında diğer ürünler de gelecek. Burasının gelişmesi için Başbakanımızın onayı ve Bakan Yardımcımızın da destekleriyle büyük bir alanın daha bize devri yapıldı. Bu devir için de projemiz hazır. Bu defa projelere farklı bir açıdan yaklaşıyoruz. Daha modern şoklama tesisleriyle beraber Türkiyenin soğuk hava depolarında bir merkez olmak istiyoruz. 100 bin tonluk bir depo hedefimiz var. Bunlar için de projemiz hazır.
     Daha sonra, Cantimur ve İça, yer altı soğuk hava depolarını inceledi.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Maliye Bakan Yardımcısı Cantimurdan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER