Maltepedeki kıyı dolgu çalışmaları

Maltepedeki kıyı dolgu çalışmaları -Maltepe Belediyesi, kıyı dolgu çalışmalarının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün yazısına istinaden durdurulduğunu bildirdi


İSTANBUL (A.A) - Maltepe Belediyesi, ilçe sahilinde yapılan kıyı dolgu çalışmalarının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün yazısına istinaden durdurulduğunu bildirdi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Çetin Emeç Bulvarı Caddebostan Sahil Yolu ve Turgut Özal Bulvarı güneyinde Maltepe Dolgu Alanına ilişkin, 3621 sayılı Kıyı Kanununun 7. Maddesi kapsamında 18 Haziranda 9544 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayıyla 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli Kıyı Düzenlemesi ve Balıkçı Barınağı Amaçlı planların onanarak belediyeye gönderildiği belirtildi.
     Açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Bu planlar onaylanmadan, askı süreci beklenmeden daha önce durdurduğumuz kıyı dolgu çalışmaları, hukuksuzca mühür fekki (mühür sökülerek) yapılarak hukuk göz ardı edilip Büyükşehir Belediyesince kıyı dolgu çalışmasına başlanmış ve belediyemizce derhal Cumhuriyet savcılığına başvuruda bulunulmuştur. Yapılan kıyı dolgu çalışmaları 03.08.2012 tarihli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün yazısına istinaden, Kıyı Kanununun uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 19. Maddesi gereği Maltepe Belediyesi tarafından durdurulmuştur.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Maltepedeki kıyı dolgu çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER