Mamak Belediyesi kurban pazarında sağlık taraması

Mamak Belediyesi kurban pazarında sağlık taraması (Görüntülü)


ANKARA (A.A) - Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, gebelik testi ve genel sağlık muayenelerinin yapıldığı belediyesine bağlı kurban pazarını gezdi.
     Akgül, kurban pazarında hayvanların bulunduğu çadırlarda incelemelerde bulundu. Besicilerle sohbet eden Akgül, Mamak Belediyesi sağlık İşleri Müdürlüğünde görevli veterinerlerce gerçekleştirilen gebelik taramasını da izledi.
     Mesut Akgül, buradaki konuşmasında kurbanlıkların sağlık kontrollerinin pazara girişleri öncesinde yapıldığını ancak muayenelerin her gün devam ettiğini anlattı.
     Amaçlarının vatandaşların sağlıklı kurbanlıklara ulaşmasını, besicilerin ise hayvanlarının bulaşıcı hastalıklardan korunmasını sağlamak olduğunu ifade eden Akgül, Mamakta 4-5 ayrı noktada hijyenik olmayan ortamda kurban pazarları kuruluyordu. Göreve geldiğimizden bu yana 4 yıldır, bu yeni alanda hizmet veriyoruz. 370 çadırda satıcılara ve vatandaşlara hizmet veriliyor dedi.
     Akgül, kurban pazarında ultrason cihazıyla yapılan gebelik taramalarında bir gebe hayvanın tespit edildiğini ve satışının yasaklandığını da bildirdi.
     Besicilerin, kurbanlık satış pazarlığına aracı olan Akgül, daha sonra boğa yakalama timinin kullanacağı, merkezi etkili kas gevşetici enjekte eden silahla poligonda atış yaptı.
    
     Muhabir: Seval Ocak Adıyaman/Seval Güler
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Mamak Belediyesi kurban pazarında sağlık taraması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER