Manavgatta Nazım Hikmet Parkı ve heykeli

Manavgatta Nazım Hikmet Parkı ve heykeli açıldı


ANTALYA (A.A) - Manavgat Belediyesi tarafından yaptırılan Nazım Hikmet Parkı ve heykeli, açıldı.
     Törene Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı sanatçı Rutkay Aziz, Vakıf Başkan Yardımcısı sinema sanatçısı Tarık Akan ve Vakıf Danışma Kurulu Üyesi Nuri Dikeç, belediye başkanları, oda başkanları, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
     Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Nazım Hikmetin ülkesini seven bir vatansever olduğunu ifade ederek, Nazım Hikmeti tanımak ve anlamak gerektiği söyledi. Sözen O koşulsuzca ülkesini ve insanlarını seven gerçek bir vatansever. O, 20. yüzyılın en büyük şairi. Gönlünü ülkesine ve insanlarına vermiş her an ülkesi için kalbi çarpan bir vatansever. Öyle bir insan ki ömrünü yasaklarla geçirmiş, şiirleri yasaklanmış, kendini ifade etmesinin önüne geçilmiş. Şiirlerinden dolayı 11 ayrı davadan yargılanan bir değerimiz. Hayatının 12 yılını cezaevlerinde geçiren bir değerimiz. Sadece ülkesini sevdiği için, tek silahı kalem olan bir insanı unutmamamız ve unutturmamamız gerekiyor dedi.
     Sözen, Ortak yaşama kültürüyle, beraber yaşamayı etnik fark gözetmeksizin kardeşliği benimsemiş tek yürek olmayı benimsemiş insanlarız. Bu düşüncenin getirisidir ki, Nazım Hikmetler, Mehmet Akif Ersoylar, Necip Fazıllar, Ziya Gökalpler bizim için bütün bir değerdir. Hepsi ülkemiz için gerçek birer kıymettir diye konuştu.
     Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı sanatçı Rutkay Aziz ve Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkan Yardımcısı sinema sanatçısı Tarık Akanın da konuşma yaptığı törende daha sonra Sözen, Rutkay Aziz ve Tarık Akana plaket ile resimlerinin bulunduğu el yapımı tablolar hediye etti.
     Ardından Nazım Hikmet heykelinin açılışı yapıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Manavgatta Nazım Hikmet Parkı ve heykeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER