Manavgat Kaymakamı Bulgurlu:

Manavgat Kaymakamı Bulgurlu: -Rafting işletmeleri ve sahillerimizde su sporu işletmeciliği yapan şirketlerin belgeleri almaları gerekiyor


ANTALYA (A.A) - Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, rafting işletmeleri ve sahillerde su sporu işletmeciliği yapan şirketlerin bazı belgeleri almaları gerektiğini söyledi.
     Kaymakam Bulgurlu, yaptığı açıklamada, Manavgat Kaymakamlığı olarak ilçede su sporları ve rafting işletmeciliği yapan firmalardan OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgelerini almaları için yazı gönderdiklerini belirtti.
     Bu belgeleri Türkiyede isteyen tek kaymakamlık olduklarını ifade eden Bulgurlu Su sporları işletmeciliği yapan firmalardan sadece OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği, belgeleri almalarını istedik. Raftingcilerde ise OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgesinin ikisini de almalarını istedik dedi.
     Turizmin yoğun sezonunda Beşkonak bölgesine günde 6-7 bin turistin rafting yaptığını kaydeden Bulgurlu Rafting işletmeleri ve sahillerimizde su sporu işletmeciliği yapan şirketlerin bu belgeleri almaları gerekiyor. İlçe olarak her alanda bu belgeleri almalıyız. İşletmelerin bu belgeleri alması hem rafting hem de su sporları yapan yerli ve yabancı turistlerin güvenini kazanacak diye konuştu.
     Turizmde kaliteli otellerin yanı sıra diğer işletmelerin de aynı kalite standartlarında olmasını istediklerini dile getiren Bulgurlu, ilçeyi ziyaret eden turistlerin memnun ayrılmasını istediklerini kaydetti.
     Kaymakamlık olarak Kalite ve Proje Yönetim Birimi kurduklarını anlatan Bulgurlu, birimin işletmecileri standartlara uyum sağlamaları konusunda uyaracağını söyledi.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Manavgat Kaymakamı Bulgurlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER