Manavgat Susam Ürünleri Yarışmasında derece girenlere

Manavgat Susam Ürünleri Yarışmasında derece girenlere ödülleri verildi


ANTALYA (A.A) - Manavgat Geleneksel Susam Ürünleri Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
     Manavgat susamının ön plana çıkarılması, tescillenmesi ve tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen "Geleneksel Susam Ürünleri Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.
     Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen törene Manavgat kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Murat Koçanlı, Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
     Kaymakam Bulgurlu, Manavgat susamına susamışlığın, Manavgat susamının tüm dünyaca tanınmasıyla giderilebileceğini söyledi. Bulgurlu, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenleri kutlayarak çalışmalarının devamını beklediğini kaydetti.
     Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Kent Konseyi Başkanı Hacer Bakır Sert ise ilçenin, Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre 170 bin yatak kapasitesiyle Türkiyenin en büyük turizm destinasyonlarından birisi olduğunu söyledi.
     Yarışmada "Yemekler ve Soğuk Mezeler" kategorilerinde Yasin Çeşme, "Güzel Sanatlar" kategorisinde Kadriye Aksoy, "Hamur işleri tatlı ve pasta"da ise Harun Baran birinci oldu.
     Derece girenlere ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Manavgat Susam Ürünleri Yarışmasında derece girenlere Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER