Manisada 400 araçlık yeraltı otoparkı ihalesi

Manisada 400 araçlık yeraltı otoparkı ihalesi yapıldı


MANİSA (A.A) - Manisa Belediyesi tarafından Emekliler Parkı bölgesine yapılması planlanan 400 araçlık yeraltı otoparkının ihalesi yapıldı.
     Manisa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 400 araçlık yeraltı otopark ihalesinin Manisa Belediyesi Encümen Salonunda Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil başkanlığında gerçekleştirildiği belirtildi.
     Açıkdil, ihaleye toplam 9 firmanın katıldığını, bu otoparkın yapılmasıyla birlikte otopark sorununun kısmen de olsa çözüleceğine inandıklarını dile getirdi.
     Azmi Açıkdil, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
     "Anıtlar Kurulundan bu alan ile ilgili gerekli izinler alındı. Yeraltına yaklaşık 400 araç kapasiteli bir otopark yapmayı planlıyoruz. Bu projenin merkezdeki otopark ihtiyacını kısmen de olsa karşılayacağını düşünüyoruz. Yeraltına yapılacak otoparkın üst kısmına peyzaj düzenlemesi yapmayı planlıyoruz. Amacımız projeyi en kısa zamanda hayata geçirmek. İş süresi 210 gün olarak belirlendi. Ancak prefabrik olarak inşa edileceğinden bu sürenin daha da kısalacağını umuyoruz. Manisamıza hayırlı olsun."
     Manisa Belediyesi tarafından Subay Lojmanları olarak bilinen alanda da 600 araçlık çok katlı otopark yapımı için çalışmalarda sona gelindiği, yapılacak bu iki otopark ile birlikte Manisanın otopark sorunun büyük ölçüde azalacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Manisada 400 araçlık yeraltı otoparkı ihalesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER