Manisada tarihi bedestendeki restorasyon çalışması

Manisada tarihi bedestendeki restorasyon çalışması -Vali Daşöz: Rum Mehmet Paşa Bedesteninin restorasyonu, en kısa sürede tamamlanacak


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Rum Mehmet Paşa Bedesteninin restorasyonunun en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.
     Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedestenindeki restorasyon çalışmalarını inceleyen Daşöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Manisanın çok önemli tarihi değerleri bulunduğunu belirterek, Rum Mehmet Paşa Bedesteninin restorasyonun en kısa sürede tamamlanacağını, Manisanın kültür ve turizm hayatına kazandırılacağını kaydetti.
     Daşöz, Manisanın turizmde hak ettiği yeri alması için çalıştıklarını ifade ederek, Başlattığımız turizm seferberliği kapsamında eksikliklerimizi en kısa sürede gidermeliyiz. Manisayı turizmde güzel bekliyor dedi.
     Çalışmalar hakkında Vali Daşöze bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse de 2005 yılında başlayan restorasyon çalışmalarında iç restorasyonun Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tamamlandığını, dış cephedeki özel şahıslara ait 26 dükkanın restorasyonunun ise İl Özel İdare tarafından sürdürüldüğünü kaydetti.
     Restorasyonun başlamasından bu yana proje ve müteahhitten kaynaklanan bazı gecikmeler yaşandığını belirten Karaköse, çalışmaların sonbaharda bitirilmesinin hedeflendiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Halil Şahin
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Manisada tarihi bedestendeki restorasyon çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER