Manisada yaş sebze ve meyve ihracatı

Manisada yaş sebze ve meyve ihracatı arttı


MANİSA (A.A) - Manisadan, ağustos ayında yapılan yaş meyve ve sebze ihracatının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 arttığı bildirildi.
     Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, yaptığı yazılı açıklamada, Manisanın verimli toprakları ile Türkiyenin önde gelen tarım şehirlerinden biri olduğunu belirtti.
     Manisanın gün geçtikçe artan tarımsal üretim miktarıyla sadece ulusal değil, uluslararası arenada da önemli bir üretim merkezi haline geldiğini belirten Çebi, Manisanın çekirdeksiz kuru üzüm, sofralık üzüm, tütün ve sofralık zeytinde ülke birincisi, kiraz üretiminde ülke ikincisi, yumurta ve tavuk eti üretiminde ise ülke üçüncüsü konumunda bulunduğuna dikkati çekti.
     Çebi, Manisada üretilen yaş ve işlenmiş meyve sebze ürünlerinin başta Rusya, Avrupa Birliği (AB) ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok bölgesine ihraç edildiğini ifade etti.
     Manisadan 2012 Ağustos ayında 121 bin 140 ton yaş sebze ve meyve ihracatı gerçekleştirildiğini kaydeden Çebi, ihracatta bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 33 oranında artış sağlandığını bildirdi.
     Çebi, yaş sebze ve meyve ihracatında en fazla artışın kiraz, kayısı, yaş üzüm, şeftali ve nektarinde gerçekleştiği bilgisini vererek, 2011 yılının aynı döneminde 30 bin ton olan kiraz ihracatı bu sene yüzde 11 artışla 35 bin 500 tona çıktı. 4 bin 300 ton olan şeftali ihracatımız yüzde 90 artışla 8 bin 200 tona, 3 bin 50 ton olan kayısı ihracatımız yüzde 163 artışla 8 bin 15 tona, 39 bin ton olan yaş üzüm ihracatımız yaklaşık yüzde 51 artışla 60 bin tona yükseldi. dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Manisada yaş sebze ve meyve ihracatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER