Manisa Belediyesiden çocuklar için trafik eğitim

Manisa Belediyesiden çocuklar için trafik eğitim parkı


MANİSA (A.A) - Manisa Belediyesi, trafik bilincinin çocukluk döneminde kazandırılması amacıyla Çocuk Trafik Eğitim Parkı yapımına başladı.
     Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi yakınında Karaçay mevkinde inşaatına başlanan Çocuk Trafik Eğitim Parkı alanında incelemede bulundu, çalışmaları sürdüren firma yetkililerinden bilgi aldı.
     Ergün, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyede trafik kazalarında her yıl birçok canın yitirildiğini, trafik bilincini çocukluk döneminde yerleştirmek amacıyla çocukların eğlenirken öğrenebilecekleri bir alan oluşturmak istediklerini ve Çocuk Trafik Eğitim Parkı projesini hazırladıklarını belirtti.
     Parkın 6 bin metrekarelik alanda Karayolları Genel Müdürlüğü standartlarına uygun inşa edileceğini belirten Ergün, "Eğitim parkında, sinyalizasyon sistemleri, trafik tabelaları, kavşaklar, virajlar, tırmanma şeridi gibi trafikteki tüm ortamların bulunmasına özen gösterdik. Amacımız, doğru ve yeterli eğitim hizmeti verebilecek özellikte trafik eğitim parkını oluşturmak. Çocuklarımız bu parkta, akülü araçları kullanacaklar, hem eğlenecek hem de öğrenecekler" dedi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Manisa Belediyesiden çocuklar için trafik eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER