Mardinde ele geçirilen 35 kilo patlayıcı

Mardinde ele geçirilen 35 kilo patlayıcı -Patlayıcının, Suriyeden temin edildiği ve büyük şehirlerde kullanılmasının planlandığı bildirildi


MARDİN (A.A) - Nusaybin ilçesinde ele geçirilen 35 kilogram patlayıcının, Suriyeden temin edildiği ve terör örgütünün büyük şehirlerde yapmak istediği eylemlerde kullanılmasının planlandığı bildirildi.
     Mardin Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Terörle Mücadele, İstihbarat ve Özel Harekat Şubesi ekiplerince terör örgütü PKKnın eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen teknik takip çalışmaları sonucunda terörist A.Fnin 35 kilo patlayıcıyla yakalandığı hatırlatıldı.
     Yapılan soruşturmada, ele geçirilen patlayıcının Suriyeden temin edilerek Türkiyeye getirildiği ve terörist A.Fnin, terör örgütünün büyük şehirlerde yapmayı planladığı eylemlerde kullanılmak üzere kırsaldaki teröristlere ulaştırmaya çalışırken yakalandığının tespit edildiği kaydedildi.
     Nusaybinde 27 Nisan tarihinde, 24 kilogram TNT, 5 kilogram A-4 ve 6 kilogram ağırlığında anti tank mayınının bulunduğu aracı kullanan A.F. düzenlenen operasyonda yaralı olarak ele geçirilmiş, tedavisinin ardından tutuklanmıştı.
     (AH-NUR-İC)
<< Önceki Haber Mardinde ele geçirilen 35 kilo patlayıcı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER