Mardinde öğretmenlere ekolojik okuryazarlık semineri

Mardinde öğretmenlere ekolojik okuryazarlık semineri


MARDİN (A.A) - Mardinde öğretmenlere ekolojik okuryazarlık semineri verildi.
     TEMA Vakfı Mardin İl Başkanı Kemal Aktürk, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfınca (TEMA) 3 gün 3 okulda seminer düzenlendiğini söyledi.
     Noter Cevdet Altun İlköğretim Okulunda seminer veren ekolojik okuryazarlık formatör öğretmeni Mualla Arpağ, ekolojik okur yazarlığı eğitimi alan bir bireyin doğa ve doğa olaylarını farklı bir bakış açısıyla değerlendirdiğini söyledi.
     Bu eğitimi alanların doğa olaylarında sorunlara yönelik çözümler geliştirebilen ve toplumda araştırma ve sorgulama yapabildiğine dikkati çeken Arpağ, "Ekoloji okuryazarlığı bireyde doğa bilincinin oluşmasını sağlar. Birey daha çevreci ve doğaya daha hakim olur. Seminerimizin amacı öğretmenlerin burada aldığı eğitimi okullarındaki öğretmen ve öğrencilerine aktarmasıdır" dedi.
     Seminere katılan Okul Müdürü Murat Bağış ise aldıkları bilgilerle öğrenci ve çevrelerindeki insanları bilgilendireceklerini belirterek, "Doğanın hayatımızdaki önemini herkese anlatmak istiyoruz. Bugün çevremize baktığımızda ne kadar az ağaç olduğunu görebiliriz. Buda bizim çevremize verdiğimiz önemi gösteriyor. Bu yüzden doğayı korumalıyız" diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mardinde öğretmenlere ekolojik okuryazarlık semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER