Mardinde toz bulutu uyarısı

Mardinde toz bulutu uyarısı


MARDİN (A.A) - Sağlık Müdürü Mehmet Derviş, 2 gün boyunca sürecek toz bulutu konusunda vatandaşları uyardı.
     Derviş, yaptığı yazılı açıklamada, Mardini etkisi altına alacak olan Suriyeden gelen toz bulutu konusunda vatandaşların ve özellikle risk guruplarının dikkat etmesi gerektiği vurgulandı.
     Solunum yolu ile alınan toz taneciklerinin depolanması sonucu akciğerlerde kronik hastalık riskini arttığı, ayrıca çocuklarda akciğer gelişimini olumsuz yönde etkilediğine belirten Derviş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Toz bulutlarının yol açtığı hava kirliliği sonucu birçok zararlı partikül solunum yollarına ulaşmakta ve hava yolu dokusunda direkt hasar oluşturmaktadır. Bronşlarda yarattığı hasar sonucu solunum fonksiyonları bozulmakta, başta öksürük ve nefes darlığı olmak üzere şikayetlerin artışına yol açmaktadır. Yapılan çalışmalarda hava kirliliğinin arttığı dönemlerde astım ve KOAH hastalarının daha sık atak geçirdiği ve hastaneye daha sık başvurdukları görülmüştür. Bu dönemlerde farenjit başta olmak üzere üst solunum yolu enfeksiyonları, zatürre, astım ve KOAH ataklarına daha sık rastlanmaktadır. Astım ve KOAH hastalarının bu dönemlerde şikayetleri artarsa doktorlarına başvurmaları gerekmektedir.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mardinde toz bulutu uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER