Mardinde Turizm Haftası etkinlikleri

Mardinde Turizm Haftası etkinlikleri -Vali Ayvaz: "Medeniyetlere ait kültür varlıklarının mirasçısı olarak bunları gelecek kuşaklara aktarmakla yükümlü olduğumuzu unutmamalıyız"


MARDİN (A.A) - Mardin Valisi Turhan Ayvaz, "Medeniyetlere ait kültür varlıklarının mirasçısı olarak bunları gelecek kuşaklara aktarmakla yükümlü olduğumuzu unutmamalıyız" dedi.
     Vali Ayvaz, Turizm Haftası dolayısıyla Sabancı Kent Müzesinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Mardinin başta turizm olmak üzere her alanda geliştiğini belirterek, daha da çok gelişme kaydetmesi için çalıştıklarını söyledi.
     Turizmin ülke ekonomisinin yanı sıra toplumların birbirlerini tanımasına ve evrensel barışın sağlanmasına da katkı sunduğunu vurgulayan Ayvaz, şöyle dedi:
     "Binlerce yıllık tarihi ve kültürel zenginliklerin bulunduğu, doğal güzelliklere sahip ender turizm cennetlerinden biri olan Mardinin turizm gelirinden hak ettiği payı alarak, Dünya Kültürel Miras Listesinde yer almasında tanıtımı konusunda herkese büyük görev düşüyor. Medeniyetlere ait kültür varlıklarının mirasçısı olarak bunları gelecek kuşaklara aktarmakla yükümlü olduğumuzu unutmamalıyız. Valilik olarak toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla kültürel mirasımıza sahip çıkarak her türlü çalışmaya destek veriyoruz. Turizm Haftası dolayısıyla tüm vatandaşların kentin turizmine katkıda bulunma sorumluluğuyla hareket etmesini temenni ediyoruz."
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Davut Beliktay, tarihi ve kentsel dönüşüm çalışmalarının tarihi kenti kültür başkenti haline getireceğine inandıklarını söyledi.
     Turizmin her yıl geliştiğini, Mardinde de yatak ve turist sayısında hızlı bir artış yaşandığını kaydeden Beliktay, "2004 yılında Mardindeki yatak sayısı bin 617, konaklayan sayısı ise 19 bin iken bugün yatak sayısı 4 bin 391, konaklayan sayısı da 180 bine ulaştı. Konuk sayısından da anlaşılacağı üzere sadece konaklayanların il ekonomisine katkısı ortalama 100 milyon lira" dedi.
     Beliktay, yurt içi ve yurt dışındaki fuarlara katılarak Mardinin tanıtımına katkı sunmaya çalıştıklarını belirtti.
     Hafta dolayısıyla il genelinde düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile başarılı otel işletmecilerine plaket verilen toplantıda daha sonra turizm işletmeleri ve seyahat acentelerinin standı gezildi.
     Toplantıya, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol, Emniyet Müdürü Derviş Kara ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mardinde Turizm Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER